• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matijašević o Superligi Srbije: Pripreme, pa sreda-subota od kraja maja

Autor mondo.rs

Da li će se fudbalska sezona u Srbiji završiti?

 FSS-izjava-Vladimir-Matijasevic-sportski-direktor-nastavak-sezone-Superliga-Srbije-kraj-maja Izvor: Mondo/Goran Sivački

Prvenstvo je prekinuto posle 26. kola, odnosno 11 mečeva pre njegovog kraja. Trebalo je da se odigraju još četiri meča u prvoj fazi, zatim da se prepolovi tabela, a onda da timovi odigraju još sedam utakmica u plej-ofu i plej-autu.

Pitanje je da li će to moći da se izvede. Korona virus je paralisao fudbal, gotovo sve zemlje na svetu imaju problem sa njim, a nastavak fudbalskih prvenstava je neizvestan.

Možda će vas zanimati

Fudbal u Srbiji bi mogao da se nastavi, smatra Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS. U današnjoj izjavi za Žurnal, nekadašnji direktor Čukaričkog pričao je o nastavku sezone.


''Ne znamo, u ovom trenutku, šta će biti sa prvenstvom. Čekamo reč države, i koliko će dugo trajati vanredno stanje. Bolje da još mesec dana budemo u izolaciji, nego da ugrozimo život igračima, trenerima i svim drugima'', smatra on, ali ipak najavljuje određene datume.

''Razgovarali smo sa čelnicima UEFA, još uvek se traži rešenje. Ako se sve ovo završi za mesec dana, ostaje nam 20 dana za pripreme, pošto igrači ne mogu posle kućnih treninga odmah na teren. U tom slučaju, očekujem nastavak krajem maja i ritam sreda-subota. Video sam da Nemci imaju sličan plan'', zaključuje Matijašević.

Srpsko fudbalske prvenstvo je prekinuto nakon što je 26. kolo odigrano bez prisustva publike, a u međuvremenu su virus korona savladali Slaviša Kokeza i Marko Pantelić, predsednik i potpredsednik FSS.

Pored Superlige Srbije, u nastavku sezone treba da se odigra i završnica u kupu, gde Partizan brani trofej osvojen prethodne sezone. Crvena zvezda je branilac trofeja u ligi i ima ubadljivu prednost na tabeli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC