• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Krojf mi je rekao da će Barsa jednog dana pitati da im budem trener"

Autor Milutin Vujičić

S obzirom na to da je pričao i koga bi doveo u Barselonu - jasno je da je ozbiljno razmišljao o tome...

 Cavi-Barselona-trener-savet-Johan-Krojf. Izvor: Guliver/Getty Images/David Ramos/

Ćavi Ernandez jedan je od najboljih vezista svih vremena, a njegova inteligencija na terenu i liderstvo koje je nesumnjivo pokazivao u Barseloni, naterali su većinu ljubitelja fudbala da pomisle da postoje preduslovi da postane odličan trener.

To nije promaklo ni njegovom matičnom klubu koji ga je "jurio" dok je uručivao otkaz Ernesteu Valverdeu, ali je Ćavi učinio ono što malo ko radi - odbio je Barselonu.

Možda će vas zanimati

Razlog zbog kog nije želeo da dođe "Nou Kamp" leži u tome što smatra da nema i dalje dovoljno iskustva da se prihvati takvog zadatka, pa je odlučio da ostane u Kataru gde se usavršava kao trener i pokušava da dođe do nivoa koji smatra potrebnim za Barsu.


Ipak, dobro je znao da će doći dan kada će ga iz matičnog kluba pozvati, a to mu je još u igračkim danima otkrio Johan Krojf - takođe legenda Barselone, igračka i trenerska.

"Taj čovek je promenio istoriju fudbala. Ako je fudbal religija - on je Bog. Sreli smo se par puta i rekao mi je da će Barselona jednog dana doći po mene i dao mi je savet da moram da odlučim određene stvari. Kada se to desilo odlučio sam da ne prihvatim zbog neiskustva. Ja razumem klub, igru, ali postoje i posledice iz svega toga", objasnio je Ćavi u intervjuu za "El Magazine".

Ćavi je potvrdio da su prošlog decembra postojali razgovori sa Erikom Abidalom i Oskarom Grauom o preuzimanju kluba kada su došli kod njega u Katar.

Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images


"Ja znam da želim da se vratim u Barselonu, ali sam im objasnio da sam se video u projektu gde je sve počelo iz početka i gde su sve odluke moje", kazao je Ćavi zašto je ostao u Al-Sadu klubu u kom je završio igračku, a počeo trenersku karijeru.

Istakao je i kada se jednog dana vrati biće okružen ljudima kojima veruje i u koje ima poverenja, i da neće dozvoliti "toksične" u svlačionici, dok je dodao da njegov dolazak ne zavisi od toga ko je predsednik.

Kakvu bi ekipu Ćavi voleo da ima u Barsi?

 "Već sada je to sjajan tim... Počevši od Ter Štegena, najboljeg golmana sveta, Alba, Pike i Buskets su najbolji na svojim pozicijama, Mesi najbolji na svetu... I još dodate Suareza, De Jonga i Artura. Baza je dobra, možda je potreban neki vanserijski kao Nejmar, ali ne znam da li bi se uklopio u svlačionicu. Možda nedostaju krilni igrači kao što su Sančo, Gnabri...", kazao je Ćavi kod koga se vidi da je dobro već razmislio o tome šta će raditi kada preuzme Barselonu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC