• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realovih 11 najgorih pojačanja u 21. veku: Na neke od njih ste zaboravili

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Kako se vama čini tim promašaja? I ko nedostaje ovoj ekipi?

 Real Madrid 11 najgorih pojačanja u 21. veku: Na neke od njih ste zaboravili Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DENIS DOYLE, Denis Doyle/Getty Images Europe

Fudbala već dugo nema. Pandemija korona virusa se raširila svuda po svetu i sportski događaji su sa razlogom stali.

U nedostatku boljih zanimacija, ljudi i dalje pričaju o fudbalu, a tako je i u Španiji, zemlji koja je žestoko pogođena pandemija. Tamo su rešili da malo misli sklone razmišljajući o najgorim pojačanjima Real Madrida u 21. veku.

Možda će vas zanimati

U tekstu koji je objavila "Marka", sastavljen je "idealan" tim od promaša koje je Real napravio na tržištu u prethodne skoro cele dve decenije.

Iako promašaji i Real Madrid mogu da se povežu za neke igrače sa ovih prostora, poput Perice Ognjenovića ili Ramba Petkovića, njih ovde sasvim logično nema. Pričamo samo o 21. veku.

"Marka" je na gol stavila Kika Kasilju, trenutno golmana Lidsa koji je zbog rasizma zaradio kaznu od osam utakmica neigranja. Došao je kao rezervna opcija kada Real nije uspeo da kupi Davida de Heu, a malo je reći da Kejlora Navasa nije uspeo da pomeri iz startne postave.

Izvor: Guliver/Getty Images/George Wood, George Wood/Getty Images Europe

Na desnom beku je Danilo, Brazilac za kojeg je kasnije i Mančester siti bio spreman da lepo plati, ali ni u jednom od tih klubova (pa ni posle u Juventusu) nije uspeo da se pokaže. Real ga je platio 31.500.000 evra te 2015. i može se reći da je to bila poprilično loša investicija.

Naravno, u srcu odbrane je morao da bude Džonatan Vudgejt. Englez je stigao iz Njukasla kada nikome nije bilo jasno ni kako ni zašto, a osim nekih loših nastupa, imao je i mnogo ozbiljnih povreda. Čitaoci "Marke" nisu imali dileme da je on bio najgore pojačanje kluba u 21. veku.

Mnogi su verovatno već i zaboravili da je Real platio 25.000.000 evra da dovede Valtera Samuela iz Rome, da bi već posle godinu dana i katastrofalne sezone otišao nazad za Italiju. Pored njega, na levom beku je i Teo Ernandez - Real se mnogo trudio da ga preotme Atletiku, a na kraju je sav taj trud bio uzaludan.

Izvor: Guliver/Getty Images/Richard Heathcote, Richard Heathcote/Getty Images Europe

Asijer Iljaramendi je briljirao u Real Sosijedadu pre nego što je Real rešio da dreši kesu (32.000.000 evra), ali to je ipak bio Sosijedad. Na sredini je i Nuri Šahin koji je za tri godine u Madridu nastupio samo četiri puta u Primeri. Žoze Murinjo nije bio oduševljen njime i mogao je da usledi povratak u Dortmund.

Koliko vas se zaista seća Julijena Fobera, Francuza koji je bio plaćen 1.500.000 evra dođe na pozajmicu iz Vest Hema? Nije ni čudo da to neki ne pamte - odigrao je samo dve meča i nikome nije bilo jasno šta je ovaj transfer zapravo značio...

Među ofanzivcima neka sjajna imena koja su mogla daleko više.

Jedan od njih je Havijer Saviola, bivši igrač Barselone, a to što je prešao u suparničke redove nije mnogo odobrovoljilo navijače Reala. Rojston Drente je stigao iz Holandije posle onog neverovatnog nastupa na Evropsku prvenstvu za mlade odigranom 2007. godine, kada je u finalu potukao Srbiju Miroslava Đukića. Ipak, bio je daleko od onoga što su mnogi očekivali od njega.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DENIS DOYLE, Denis Doyle/Getty Images Europe

I na kraju, Antonio Kasano. Italijan je imao dosta problema sa svojim ponašanjem van terena i u Madridu je potrajao samo jednu sezonu. Toliko je trebalo Ramonu Kalderonu da shvati "koliko je sati" i da insistira na pozajmici Kasana u Sampdoriju...

Ko je za vas od ovih igrača najviše podbacio? I koga biste vi ubacili u ovaj tim?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC