• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol koji je promenio istoriju Lige šampiona: Rekao sam majci, mogu da umrem

Autor Mladen Šolak

Ovaj pogodak bio je jedan od najdramatičnijih u finalima. Pokazao je kako će izgledati minula decenija najjačeg takmičenja na svetu.

 Gol koji je promenio istoriju Lige šampiona Dijego Godin: Rekao sam majci, mogu da umrem Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

U toku je bio treći (od pet) minuta nadoknade. Atletiko Madrid vodio je golom Dijega Godina i stotinak sekundi delilo ga je od najvećeg uspeha u klupskoj istoriji - osvajanja Lige šampiona. Prethodni put, 1974, stao je u finalu.

Real Madrid iznudio je korner na desnoj strani, lopti je prišao Luka Modrić, centrirao savršeno i... 

Ostalo je istorija.

Možda će vas zanimati

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kapiten Reala Serhio Ramos bio je na pravom mestu u šesnaestercu da perfektno šutira glavom, da savlada Tiba Kurtou i da održi nadu "kraljevskog" kluba da može da osvoji La Desimu - desetu titulu prvaka Evrope.

Do te lisabonske večeri, Real je čekao titulu od 2002. i čuvenog Zidanovog voleja protiv Bajer Leverkuzena na Hampden parku u Glazgovu.

Čekanje se odužilo više nego što su na "Bernabeuu" hteli, ali je završeno te večeri u Portugalu. Ramosov gol je potpuno uništio nadu igrača u crveno-belom da će pobediti, a Bejl, Marselo i Ronaldo su u produžecima učinili Realovu pobedu ubedljivom - 4:1.

Tako je nekad tanka linija između uspeha i poraza. Ramos je sa te linije vratio Real u život i pogurao ekipu ka tituli kojom je počela nova dominacija Madriđana najboljim takmičenjem, jer su posle te večeri osvojili još tri titule u ovoj deceniji - 2016, 2017. i 2018.

"Godine su prošle, ali i dalje mi se čini kao da je bilo juče. Iako u fudbalu vreme prolazi veoma brzo, to ne prestaje da me uzbuđuje. Taj momenat je promenio istoriju kluba jer smo do tada dugo čekali da osvojimo Ligu šampiona, a u tom trenutku je praktično sve bilo izgubljeno. Posle tog momenta rekao sam majci da mogu da umrem miran, bez obzira šta se dalje dogodi", rekao je Serhio Ramos za "AS" dok se seća najblistavijeg momenta svoje sjajne karijere.

"... I da, to je bio moj najbolji gol. Gol karijere. Ne samo zbog svega što taj pogodak predstavlja za mene, već i za svet fudbala i za naš klub".

Ramos i dalje pamti svaki detalj tog pogotka.

"Veoma sam optimistična osoba i uvek verujem da je nešto moguće, sve dok za to postoji bar najmanja šansa. Sanjao sam da ću dobiti perfektnu loptu, koja će stići tako da mogu da je pošaljem u mrežu. Tako je i bilo. Dobio sam sjajno dodavanje od svog brata Modrića, njegovim udarcem je poletela i bila je tamo gde je trebalo da bude".

"Taj gol nisam dao glavom, već dušom", rekao je Ramos.

Da defanzivac "kraljevskog kluba" nije postao heroj, njegov saigrač, golman Iker Kasiljas, sigurno bi bio tragičar jer je njegov kiks doveo do Atletikovog vođstva.

"Rekao mi je 'brate, ti si jebeni car. Volim te", otkrio je Ramos, najbolji strelac među defanzivcima u Primeri i legenda kluba sa "Bernabeua" koja je unela u trofejnu salu čak 21 pehar.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC