• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA odmah pisala ligama: Ne otkazujte prvenstva - nemojte kao Belgija!

Autor Mladen Šolak

Evropska "kuća fudbala" reagovala na odluku Belgijanaca i apelovala da sve lige budu završene na terenu. "Steći će se uslovi, ne donosite nezrele odluke", navedeno je u apelu.

 UEFA odmah pisala ligama: Ne otkazujte prvenstva - nemojte kao Belgija! Izvor: Anadolija/Samir Jordanović

Na dan kada su Belgijanci otkazali nastavak prvenstva i dodijelili titulu Brižu, iz Evropske fudbalske unije stigao je apel svim ligama:

Nemojte da prekidate prvenstva!

Možda će vas zanimati

Redakcija engleskog "Skaj sportsa" imala je uvid u to pismo i otkrila da je UEFA jasno sugerisala fudbalskim savezima da bi trebalo da zajednički donose odluku.

"Od ogromne je važnosti da ne dozvolimo da naša prvenstva ne budu rješavana na terenu zbog ovakvih uznemirujućih događaja kao što je ova epidemija. Trebalo bi da se postupa po pravilima i sportske titule bi trebalo da se dodijele na osnovu rezultata", navedeo je.

"Kao odgovorni lideri našeg sporta, to je ono što moramo da obezbijedimo i da radimo na tome dok postoji i najmanja šansa...", takođe je navedeno.

UEFA je ligama i savezima poslala jasnu poruku:

"Uvjereni smo da će fudbal ponovo moći da se igra u mjesecima koji dolaze i u uslovima koje će propisati nadležne vlasti. Vjerujemo da je bilo koja odluka o napuštanju domaćeg prvenstva i otkazivanju sezone u ovoj fazi - nezrela i neopravdana".

Prvobitna želja UEFA bila je da nacionalne lige budu gotove do 30. juna, ali je po svemu sudeći sada moguće da taj rok bude produžen. 

Sve češće se govori o julu i avgustu kao periodu za domaća prvenstva, kao i o tome da bi odmah poslije završetka nacionalnih liga bila odigrana međunarodna takmičenja - Liga šampiona i Liga Evrope - kao i mečevi reprezentacija u sklopu kvalifikacija za Ligu nacija.

“Radna grupa koja se bavi formiranjem kalendara pažljivo prati situaciju. Ona će u idealnom slučaju do sredine maja naznačiti koji će plan moći da bude primijenjen tako da niko ne bude oštećen. Zaustavljanje takmičenja bi zaista trebalo da bude posljednja opcija nakon što zaključimo da nam nijedna promjena u kalendaru neće omogućiti da završimo sezonu”, poruka je ligama.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC