• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ančeloti "gasi vatru": Igrači se mogu fizički oporaviti za 15 dana

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Jedan od važnih aspekata je to da svi klubovi nastave takmičenje u isto vrijeme, kako bi osigurali da ne postoje razlike, da niko nema prednost u odnosu na ostale", ističe iskusni italijanski stručnjak.

 Karlo Ančeloti "gasu vatru": Igrači se mogu fizički oporaviti za 15 dana Izvor: Guliver/Getty Images/Hamish Blair

Mnogo je onih koji smatraju da će fudbalerima poslije pauze biti potrebno mnogo vremena da se vrate u formu, ali menadžer Evertona Karlo Ančeloti smatra da se današnji igrači mogu fizički oporaviti za 15 dana, te dodaje da će se, ukoliko se sezona uopšte i nastavi, uigravati kroz utakmice.

Fudbal je u Engleskoj, kao i u gotovo cijelom svijetu, stao zbog globalne pandemije koronavirusa. Zbog trenutne epidemiološke slike ne zna ni kada će se ni hoće li se uopšte takmičenja u fudbalu, ali i ostalim sportovima, nastaviti u tekućoj sezoni.

Možda će vas zanimati

"Jedan od važnih aspekata je to da svi klubovi nastave takmičenje u isto vrijeme, kako bi osigurali da ne postoje razlike, da niko nema prednost u odnosu na ostale", ističe Ančeloti i dodaje:

"Ukoliko tako bude, onda nije važno koliko dugo smo bili na pauzi. Današnji igrači mogu se fizički oporaviti za 15 dana. Znam da je pauza duga, ali igrači nemaju problema sa igranjem poslije sedam do osam sedmica odmora. Naravno, očigledno je da neće biti 100 odsto spremni odmah nakon povratka na teren, ali ima mogućnost da igramo, u to ne sumnjam."

Iskusni italijanski trener smatra da igranje pred praznim tribinama nije najbolja opcija, ali ne bježi ni od nje ukoliko to bude bilo neophodno zbog sigurnosti svih od navijača do aktera na terenu.

"Svi timovi će biti u istom fizičkom stanju. Treniraćemo i uigravati se igrajući. Nije važno kada ćemo ponovo krenuti. Prvo se treba osigurati da su svi sigurni i zaštićeni. Igrači naravno, ali i ljudi koji rade oko utakmice, poput novinara, obezbjeđenja... Igranje pred praznim tribinama nije najbolja opcija za fudbal, ali ako je potrebno da se osigura svačija sigurnost, to bi trebalo da bude opcija", kazao je 60-godišnji stručnjak, prenose italijanski mediji.

Ančeloti je tokom bogate trenerske karijere vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Real Madrid, Bajern Minhen, Napoli i sada Everton.

Osvajao je Ligu šampiona sa Milanom i Realom, a bio je nacionalni šampion Italije, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC