• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaje se kultni Anrijev dres: "Dođu tako vremena..."

Autor mondo.ba

Dres je u vlasništvu Robija Sevidža, člana Birmingema iz 2003. godine protiv kojeg je Anri postigao svoj 100. gol za Arsenal. Sada ga prodaje, a prihod donira...

 Prodaje se dres Anri iz 2003. u humanitarne svrhe Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Bila je 2003. godina kad je Tijeri Anri, proslavljeni francuski napadač i "ikona" Arsenala, postigao svoj 100. gol za "tobdžije".

Bilo je to protiv Birmingema, a čast da dres sa te utakmice zadrži u svojoj kolekciji imao je tadašnji član ovog kluba Robi Sevidž, koji je za Birmingem nastupao od 2002. do 2005. godine.

(Pogledajte taj gol OVDJE.)

Možda će vas zanimati

Sada, 17 godina kasnije, 45-godišnji Velšanin, koji je u dresu ove reprezentacije nastupio 39 puta, odlučio se na prodaju ovog vrijednog primjerka putem sistema "eBay", a sav prihod doniraće Nacionalnoj zdravstvenoj službi Velike Britanije, koja je u jeku borbe sa pandemijom virusa korona, od kojeg je do sada na tlu Ostrva preminulo više od 3.000 ljudi.

"Ovo je jedan od najvrijednijih dresova koje imam u kolekciji, ali ovo su do sada nezapamćena vremena i s obzirom na velike stvari koje radi Nacionalna zdravstvena služba da sačuva živote, odlučio sam da prodam ovaj dres i sav prihod proslijedim našim doktorima", rekao je Sevidž za Miror, čiji je sada kolumnista.

Velšanin je potom detaljno opisao kako je došao u posjed ovog sada kultnog dresa.

"Igrali smo u januaru 2003. godine. Arsenal je gostovao na našem Sent Endrjuzu, a Tijeri Anri je na toj utakmici postigao jubilarni, stoti gol za Arsenal. Upitao sam ga nakon utakmice da razmijenimo dresove. Mislim da nije ni znao da je na toj utakmici dostigao tu brojku golova. Uzeo sam dres, potom ga stavio u torbu, a kada je shvatio, njihov ekonom je pokucao na vrata naše svlačionice i tražio dres nazad. Sakrio sam ga, 'zbrisao' na zadnja vrata i otišao kući", naveo je Sevidž, koji je, osim Birmingema, još nastupao za Kru, Lester, Blekburn, Derbi Kaunti i Brajton.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC