• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je prekretnica! Mnogi klubovi Serije C mogli bi da nestanu..."

Autor mondo.ba

"Smanjenje plata je neminovno. Ukoliko do toga ne dođe, moguć je bankrot brojnih klubova", upozorio je predsjednik organizacije koja vodi brigu o Seriji C

 "Ovo je prekretnica! Mnogi klubovi Serije C mogli bi da nestanu..." Izvor: Guliver/Getty images/Gabriele Maltinti, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Elitna fudbalska takmičenja na tlu Italije su zbog pandemije koronavirusa stopirana na neodređeno vrijeme, a kako i da li će se sezona privesti kraju – ostaje da se vidi.

Pojedini klubovi koji nastupaju u Seriji A su digli ruku za nastavak takmičenja prema planu i programu onda kad to zdravstvena situacija bude dozvolila. Neki su izričito protiv, a ima i uzdržanih, a u ovom trenutku jedino je jasno to da niko neće forsirati nikakav datum kada je u pitanju početak nastavka.

Narodski rečeno – nek' se stvari odvijaju, pa ćemo vidjeti...

Možda će vas zanimati

A šta se u međuvremenu dešava u Seriji C?

Frančesko Gireli, prvi čovjek organizacije Lega Pro, koje vodi brigu, između ostalog, o trećeligaškom takmičenju, veoma je zabrinut za sudbinu brojnih timova u ovom rangu kad jednog dana ova kriza bude stvar prošlosti.

"Spremamo se za mogućnost nastanka faze u kojoj više nema povratka. Sa svakim novim danom koji prođe, dolazi novi rizik da će se biti ugašen sve veći broj klubova i kompanija", naveo je Gireli na početku svog saopštenja.

"Cijela jedna mreža klubova Serije C je veoma blizu kolapsa. Tokom ovog perioda ekstremne nesigurnosti, mnogo misli nam prolazi kroz glavu. Da li će virus da poštedi nas ili naše voljene? Šta će ostati od naših poslova kad sve ovo prođe?"

Gireli je naveo i da je smanjenje plata igračima – neminovan potez.

"Naravno, niko ne smatra da samo igrači treba da se žrtvuju kad je ova kriza u pitanju. Međutim, postoji veliki rizik da će vlasnici brojnih klubova proglasiti bankrot. Igrači bi se onda našli u situaciju da nemaju ni klub ni mogućnost dobijanja plate. Zato svi moraju da se žrtvuju da sačuvamo fudbal. Moramo što je moguće prije da shvatimo da postoji opasnost da koronavirus zbriše brojne klubove Serije C sa mape. Nemam šta da krijem, ovo je prekretnica. Jednom kad ovaj rat prođe, kad dođe mir, moramo da 'presložimo' stanje u sportu, inače ni za koga neće ništa ostati", napisao je Gireli.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC