• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenuta peticija: "Skudeto" dajte Atalanti!

Autor mondo.ba

Nema sumnje da je tim iz Bergama igrao možda i najljepši fudbal ove sezone u Seriji A, ali da li je baš zaslužio titulu?

 Pokrenuta online peticija: "Skudeto" dajte Atalanti! Izvor: Guliver/GettyImages/Marco Luzzani/Stringer

Internetom kruži peticija da se titula šampiona Serije A za sezonu 2019/20 dodijeli fudbalerima Atalante!

Nema sumnje da je tim iz Bergama igrao možda i najljepši fudbal ove sezone u Seriji A, o čemu govori najveći broj postignutih golova, čak 70, odnosno 20 više od trenutnog lidera Juventusa, a 10 od drugoplasiranog Lacija.

Možda će vas zanimati

Ipak, da li je to dovoljno za titulu?

Atalanta je u trenutku prekida prvenstva zauzimala četvrtu poziciju, sa 48 bodova, čak 15 manje od "stare dame", ali to nije smetalo nepoznatoj osobi da pokrene ovu peticiju.

Povoda za takvu odluku je više, a čini se da je najvažniji od njih činjenica da je sama Lombardija najviše pogođena pandemijom koronavirusa. U Italiji su registrovana 15.362 umrla, od čega u regiji u koju je smješten Bergamo više od polovine tog broja - čak 8.656.

Iako je Bergamo relativno mali grad, sa 120.000 stanovnika, od posljedica virusa preminulo je njegovih čak 4.500 građana u svega nekoliko mjeseci.

Šokantno je bilo gledati vojne konvoje koji prevoze mrtve u druge gradove, s obzirom da krematorijum u Bergamu nije imao mogućnost da ih primi sve.

Sve to, ali i činjenica da je Atalanta izborila plasman u četvrtfinale Lige šampiona, i to nakon utakmice u Milanu protiv Valensije, na kojoj mnogi stručnjaci smatraju da je zaraženo svih 40.000 navijača, dalo je ideju da se na sajtu change.org pokrene pomenuta peticija.

Iz Juventusa su jasno poručili da ne žele titulu za "zelenim" stolom, iako su trenutno provplasirani tim sa bodom prednosti ispred Lacija.

Atalanta nikada ranije nije bila šampion Italije, a ove sezone debitovala je u Ligi šampiona, te odmah izborila plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC