• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dibala opet pozitivan na koronavirus: Kako je to moguće?

Autor mondo.ba

Iako je smatrano da je "izliječen", napadač Juventusa i reprezentacije Argentine Paolo Dibala ponovo je pozitivan na od koronavirus.

 Paolo Dibala opet pozitivan na koronavirus Izvor: Laurent Cipriani/AP, Tanug

Djevojka argentinskog fudbalera Orijana Sabatini potvrdila je na društvenim mrežema da su se ponovo oboje testirali na koronu i na žalost opet dobili pozitivne rezultate, nakon nekoliko negativnih.

"21. marta moj dečko i ja smo napravili test i rezultat je bio pozitivan (za koronavirus). Prije tri dana potom napravili smo još jedan test, koji je bio negativan. Sada smo ujutro napravili još jedan, koji je bio pozitivan: dakle, još uvijek imamo Covid-19. Nemamo gotovo nikakvih simptoma. Osjećamo se veoma dobro", napisala je Dibalina djevojka na "Instagramu".

Možda će vas zanimati

Dibalin slučaj pokazuje da tvrdnje zdravstvenih radnika da nije moguće dva puta dobiti virus nije tačna. Mada, u ovom slučaju, postoji mogućnost da je test koji je bio "negativan" nije bio ispravan.

"Ne znam kako to radi i zašto je bio negativan, a zatim pozitivan. Čula sam da može biti lažno negativan. To dokazuje koliko malo znamo o virusu. Mislimo da smo se zarazili kontaktom mog dečka sa njegovim saigračem (Danijele Rugani, iz Juventusa), ali to je po svemu sudeći pogrešno jer je od tada prošlo 15 dana i ne bi imalo smisla", dodala je Orijana, a prenijeli brazilski mediji.

Dibala je bio jedan od trojice igrača Juventusa koji su bili pozirivni na koronavirus, uz defanzivca Danijele Ruganija i vezistu Blejza Matuidija.

"Imao sam jake simptome, ali danas sam mnogo bolje", izjavio je Dibala (26) klupskoj televiziji prije nekoliko dana.

"Sada se mogu kretati i pokušati da treniram. Prije nekoliko dana, kada sam to pokušavao, nisam mogao da dišem. Mišići su me takođe jako boljeli".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC