• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković otkrio: Bio sam blizu prelaska u redove najvećeg rivala

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Trener Crvene zvezde je istakao i kao koji tim iz Italije bi voleo da njegova ekipa igra.

 Dejan Stanković otkrio: Bio sam blizu prelaska u redove Rome Izvor: Guliver, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Dejan Stanković se i dalje često nalazi u italijanskim medijima, a sada je imao i lep povod.

Trener Crvene zvezde je razgovarao za italijanski "Skaj Sport" i jedna od tema bila je godišnjica njegovog čuvenog pogotka u Ligi šampiona. Ipak, nekadašnji as Lacija i Intera je govorio i o drugim situacijama iz njegove karijere.

Možda će vas zanimati

On je otkrio da je tokom igračke karijere bio jako blizu prelaska u redove najvećeg rivala kluba u kojem je stekao evropsku afirmaciju.

"Bio sam veoma blizu potpisa sa Romom. Takođe, kada sam imao 18 godina mogao sam i da pređem u PSŽ i Glazgov Rendžers. Ali na kraju sam potpisao za Lacio", rekao je Stanković za "Skaj Sport".

Nekadašnji šampion Evrope sa Interom se osvrnuo na situaciju iz 2011. godine i meč protiv Šalkea. U subotu je bilo tačno devet godina od njegovog čuvenog pogotka sa centra terena, kada je lobovao Manuela Nojera.

"Taj gol protiv Šalkea je verovatno najčudniji koji sam postigao. Prošlo je tačno devet godina. Bilo je sjajno, ali tada se desilo veliko razočaranje. Šalke je odigrao sjajno. Sve trofeje smo izgubili za nekoliko dana."

Ipak, godinu dana ranije, Inter je sa Žozeom Murinjom na klupi osvojio triplu krunu - Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije.

"To su dve lepe i teške godine. Razlika je skoro deset godina. Što više vremena prolazi sve više shvatam koliko smo lepu stvar napravili sa Interom. Osvojili smo tri krune. Juventus godinama igra sjajno, ulažu ogroman novac, ali ne uspeva da to ponovi", iskoristio je priliku da "pecne" velikog rivala.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

On se osvrnuo i na aktuelna događanja u italijanskom fudbalu.

"Jaz između Intera i Juventusa se smanjio, što je bilo očekivano posle dolaska Kontea u klub. Sa još jednim ili dvojicom igrača top nivoa Inter može da bude ozbiljan kandidat za titulu. Malo im nedostaje. Inzagi sa Lacio radi sjajan posao. Sjajan je dečko, mlad trener. Voleo bih da moj tim igra kao Inzagijev Lacio", istakao je Stanković.

Govoreći o trenerima sa kojima je sarađivao, nije mogao da se odluči za jednog.

"Radio sam sa velikim džentlmenima, pre nego trenerima, i od svakog uzimam ponešto. Veoma se zabavljam trenirajući Crvenu zvezdu, shvatam taj posao vrlo ozbiljno. Imao sam sjajne trenere Eriksena, Manćinija i Murinja, kao i sve trenere s kojima sam radio u Srbiji", zaključio je trener Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC