• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Fiorentine o stanju u Italiji: Najteže od Drugog svjetskog rata!

Autor mondo.ba

"Biće nemoguće iz glave izbrisati scene gdje mrtve prevoze vojnim kamionima, kako iz Bergama, tako i iz drugih gradova Lombardije", rekao je Bepe Jakini

 Trener Fiorentine najteže stanje od Drugog svjetskog rata Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Italija je, nažalost, jedna od četiri evropske zemlje koje su od početka pandemije korona virusa izbrojale više od 100.000 slučajeva zaraze.

Na tlu ove zemlje do sada je preminulo više od 17.000 ljudi, a najteže stanje je na sjeveru države, konkretno u Lombardiji.

Možda će vas zanimati

Slučajevi zaraze virusom korona zabilježeni su u nekoliko klubova Serije A. Među njima je i Fiorentina, čiji član Dušan Vlahović je, zajedno sa još dva saigrača, uspio vrlo brzo da pobijedi bolest.

"Ovo su najteži trenuci za Italiju još od Drugog svjetskog rata", rekao je trener "Viole" Đuzepe 'Bepe' Jakini u razgovoru za Gazetu delo sport.

"Biće nemoguće iz glave izbrisati scene gdje mrtve prevoze vojnim kamionima, kako iz Bergama, tako i iz drugih gradova Lombardije. Porodice okovane tragedijom, bez mogućnosti čak i da se oproste od voljenih..."

Teško je, ističe Jakini, u ovom trenutku uopšte misliti na fudbal i nastavak sportskih takmičenja na Apeninima.

"Zdravlje je najvažnije. Mnogo ljudi i dalje umire. Vidjećemo šta će nadležni organi odlučiti, a nama je da prihvatimo odluku".

Pojavila se u italijanskim medijima informacija da bi klubovi Serije A mogli da preuzmu scenario iz Njemačke i 4. maja počnu sa treninzima u manjim grupama, poštujući propisani razmak između fudbalera.

"U svakom slučaju, kad god krenuli sa treninzima, potrebne su nam tri ili četiri sedmice rada kako bismo mogli da se upustimo u odigravanje mečeva".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC