• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukti građanski rat u Barseloni: Sada slede krivične prijave!

Autor Pavle Knežević

Teški dani za Katalonce

 arselona-gradjanski-rat-krivicna-prijava-protiv-bivseg-potpredsednika-fudbal Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Ne smiruje se situacija u Barseloni, koja prolazi kroz jako teške dane. Posle javne svađe Erika Abidala i Lionela Mesija, "bot afere", nezadovoljstva igrača plasiranjem priča da su odbili smanjenje plate i odlaska dela upravnog odbora, situacija se dodatno zaoštrila.

Klub je, naime, potvrdio da će podneti krivičnu prijavu protiv bivšeg potpredsednika Emilija Rusauda, koji je optužio Barselonu za korupciju.

Možda će vas zanimati

Upravni odbor Barse izdao je prilično oštro saopštenje, u kome je negirao ove optužbe i zarekao se da će "braniti čast" kluba sa Nou kampa.


Šestorica članova Upravnog odbora, među kojima je i Rusaud, podneli su ostavke na svoje funkcije, nezadovoljni načinom na koji Đozep Marija Bartomeu vodi klub.

Stvari su eskalirale kada je Rusaud rekao da "neko zavlači ruku u kasu", kao i da na Nou kampu postoji "niz nepravilnosti" kada je poslovanje u pitanju.

"U susret ozbiljnim i neosnovanim navodima koje je izneo gospodin Emili Rusaud, bivši potpredsednik kluba, u seriji intervjua, Upravni odbor kategorički negira bilo kakve akcije koje se mogu opisati kao korupcija i složio se da podnese krivičnu prijavu...Barselona ne može da toleriše navode koji ozbiljno narušavaju imidž institucije", piše u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

"Pravne mere su preduzete u cilju zaštite časti kluba i njegovih zaposlenih. Postojanje stalne revizije mora zaustaviti ovu temu. U tom smislu, Odbor naglašava da kompanija koja obavlja reviziju još radi svoj posao, tako ne postoje nikakvi provizorni ili definitivni zaključci", dodaje se.

UO Barselone je naveo da će objaviti javno sve rezultate revizije nakon što obavi analizu izveštaja i na osnovu njega preduzme odgovarajuće mere.

Bartomeu je preuzeo kontrolu Barselone 2014. godine, a sa funkcije će otići nakon izbora sledeće godine, pošto je odslužio dva puna mandata.

Bivši predsednik Đoan Laporta, i Viktor Font su jedina dva kandidata koja su objavila da će učestvovati na izborima.

Font je rekao da je trenutna uprava kluba kriva za "ekonomski bankrot i moralno raspadanje".

"Mesecima svedočimo sramnoj eskalaciji ponašanja u institucijama kluba, u kojima najnoviji događaji kriju ozbiljnost prethodnih. Proces koji je kulminirao u minulim danima, sa optužbama i ozbiljnost prethodnog. Proces je kulminirao poslednjim optužbama i ukorima među članovima odbora i šest iznenadnih ostavki", napisao je Font u otvorenom pismu navijačima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC