• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakitićeva poruka Barsi: Nisam ja vreća krompira!

Autori mondo.rs Autori Beta

Hrvat opširno govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi.

 Ivan-Rakitic-nisam-ja-vreca-krompira-Rakitic-Barselona-vreca-krompira-transfer Izvor: Guliver/Getty images/Aitor Alcalde, Aitor Alcalde/Getty Images Europe

Ivan Rakitić već duže nije zadovoljan svojim statusom u Barseloni i odavno se pominje njegov odlazak sa "Nou Kampa" ovog ljeta.

Uskoro se bliži prelazni rok u kojem bi hrvatski internacionalac mogao da promijeni sredinu poslije šest godina, a on se i dalje nada ostanku u klubu do kraja ugovora, na ljeto 2021. godine.

Možda će vas zanimati

Posljednjih dana mediji povezuju njegovo ime s raznim klubovima tvrdeći da Barselona želi da ga proda. Za Rakitića se govorilo i da će zbog jedne fotografije na društvenim mrežama morati da napusti Barselonu.


"Ne samo sada, nego se moje ime povezuje s raznim klubovima posljednje dvije godine. Kao što sam uvijek govorio, Barselona je za mene perfektno mjesto. Ja želim da uživam ovdje i da pomažem ekipi", rekao je Rakitić za "Mundo Deportivo".

Nakon što je bio član prve postave od dolaska u klub 2014, početkom ove sezone je poslat na klupu.

"Prvi dio sezone za mene je bio jako čudan, veoma neugodan, iznenadio me. Ali, iz toga moram da naučim više stvari i da napredujem. Ponekad se dogode nerazumljive stvari, ali moraš ih prihvatiti. Nadam se da ću ostati ovdje do kraja ugovora. Ako to ne bude moguće, sješćemo za sto, ali sada mi je najvažnije da budem maksimalno spreman i da završim sezonu na najbolji način", rekao je on.

Rakitić je rekao da ne zna zašto je izgubio mjesto u prvoj postavi.

"Ni ljudi sa kojima sam razgovarao nisu to mogli da mi objasne ili kažu nešto konkretno. Svi živi mi govore da u fudbalu ima nerazumljivih stvari i da treba gledati naprijed. Ono što je mene zaboljelo nije bilo to što nisam igrao, nego način na koji sam maknut", rekao je Rakitić iza kojeg je 299 utakmica u dresu Barselone.

"Prošla godina mi je bila najbolja od šest koliko sam ovdje. Uprkos tome nije se računalo na mene, to me je jako zaboljelo. Iako ne razumijem šta se dogodilo, prihvatiću to jer želim najbolje ekipi", dodao je.

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE

Prošlog ljeta mediji su pisali da je Barselona htela da uključi Rakitića u paket razmjene kako bi vratila Nejmara iz Pari Sen Žermena.

Upitan da li misli da ne igra jer nije htio ući u transfer koji je planirao klub, odgovorio je: "Može biti to, a i ne mora".

"Uvijek sam htio da znam šta se događa. Ako su htjeli da odem u neki drugi klub, svejedno gdje, volio bih da su mi to rekli. Tokom prethodnih pet godina sam pokazao da se na mene može računati. Sigurno sam puno zadužio saigrače i trenere pa me još više boli ako sam žrtva jer nisam otišao negdje", izjavio je Rakitić.

Posljednjih dana se u medijima pominje njegov povratak u Sevilju. Čelnici Sevilje su prije nekoliko mjeseci govorili da nemaju novca za njegov povratak, ali nisu skrivali da bi voljeli da ga opet vide u svojim redovima. Rakitić je prošle nedejlje preko društvenih mreža govorio o vremenu provedenom u tom klubu.

Izvor: Guliver/Getty images/Clive Mason, Clive Mason/Getty Images Europe

"Nije da sada 'namigujem' Sevilji kao što se govori. Meni je Sevilja posebno drag grad, tamo mi je porodica. Uvijek sam govorio da bi bilo ostvarenje sna ponovo obući njen dres. To svi znaju, ali to nije samo moja odluka, puno je stvari iza eventualnog povratka. Sportski direktor i svi u Sevilji imaju moj broj mobilnog, ali me još nisu zvali", rekao je Rakitić.

Zbog korona virusa su zaustavljena sva takmičenja pa su brojni klubovi, uključujući Barselonu, smanjili plate igračima. Zbog te krize, mogli bi prodavati ili nuditi igrače kao sredstvo razmjene kada se otvori prelazni rok.

"Razumijem situaciju, ali ja nisam vreća krompira kojom se trguje. Sa mnom se uvijek može razgovarati, ali prije svega želim biti tamo gdje me žele, poštuju i gdje sam potreban, i tamo gdje ćemo se porodica i ja ugodno osjećati. Bude li to ovdje, biću presrećan, bude li drugdje, biće to mjesto o kojem ću ja odlučiti, a ne neko drugi. Takvo ponašanje mi se nije svidjelo i ljudima u klubu je to jasno", zaključio je Rakitić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC