• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda otkrila plan UEFA za jesen, ovo su promene koje se tiču BiH!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Biće nekih novina u kalendaru...

 UEFA-kalendar-Liga-nacija-baraz-za-EURO-promene-Srbija-Norveska-u-novembru-Rajan-Gig Izvor: Guliver, Christof Koepsel/Bongarts

Pandemija korona virusa i dalje hara svijetom i u svijetu sporta i dalje postoji mnogo nepoznatih. Nastavak fudbalskih takmičenja se još uvijek stidljivo predviđa, ali niko nije siguran kako će se sve odvijati u mjesecima pred nama.

Ipak, legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs otkrio je kako bi prema planu UEFA mogla da izgleda jesen u evropskom fudbalu!

Možda će vas zanimati

Gigs je selektor Velsa, selekcije koja je obezbijedila plasman na EURO 2020 (koji je pomjeren za ljeto 2021. godine) i očigledno je da ima određene informacije.


To je i on otkrio, doduše naglasivši da je to za sada ono što se priča u UEFA. Odluke još nisu zvanične, ali lako bi mogle da budu i ticaće se i reprezentacija Bosne i Hercegovine, odnosno Srbije.

"Moram da počnem da planiram za godinu dana unaprijed i nadam se za utakmice u septembru kada Liga nacija bude počela", započeo je Gigs u razgovoru sa Grejemom Sunesom i "Skaj Sportsom".

"Načuli smo da ćemo se vratiti na teren u septembru i igrati trostruke utakmice, dakle tri utakmice u jednom mini-ciklusu umjesto dosadašnje dvije, zato što i dalje treba da se odigraju plej-of turniri za plasman na EURO. A ti turniri će se vjerovatno igrati u novembru", otkriva novine legenda Mančester junajteda.

Ovo jeste promjena u odnosu na ono što je bilo najavljivano. Prvobitno je bilo rečeno da će se plej-of turniri za plasman na EURO - a na jednom od kojih nastupaju i "zmajevi" - igrati u terminu septembarske reprezentativne pauze.

Potom su stigle informacije da će to biti u oktobru, ali Gigs je sada otkrio da bi to moglo da se dogodi i kasnije. Takođe, ukoliko se mečevi Lige nacija budu igrali po sistemu tri kola u septembru i tri kola u oktobru, ona će biti brže završena, ali će i te reprezentativne pauze morati da traju duže nego do sada.

Sve to uticalo bi i na klubove i njihove sezone u domaćim i evropskim takmičenjima.

"Bilo je promena na koje nismo baš navikli. Biće drugačije, ali biće tako svima, tako da samo čekati kada će biti bezbjedno da se igra fudbal. Radovali smo se Evropskom prvenstvu ovog ljeta, ali nije ni ovo kraj svijeta. Najprije želimo da se sve vrati u normalu što prije. Nisu ovo toliko veliki problemi kao oni koje će imati menadžeri u Premijer ligi", zaključio je Rajan Gigs.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC