• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Liht o prvom ulasku u svlačionicu Juventusa: Kao dete u poslastičarnici!

Autor Pavle Knežević

"Eno ga Ronaldo! Eno ga Bufon!"

 Matejs-de-Liht-prvi-put-svlacionica-Juventus-kao-dete-u-prodavnici-slatkisa. Izvor: TULLIO M. PUGLIA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Matejs de Liht uživa u Juventusu, a igranje za torinske crno-bele poredi sa ulaskom u prodavnicu slatkiša.

To je 20-godišnji Holanđanin ispričao za popularni poljski YouTube kanal Foot Truck, u kome ga je intervjuisao saigrač iz kluba Vojćeh Šćešni.

Možda će vas zanimati

"Kada sam prvi put ušao u svlačionicu, osećao sam se kao dete u prodavnici slatkiša...'Eno ga Bufon...eno ga Ronaldo'", priča De Liht.


"U početku samo gledaš 'Ko je ono? Ko je ovo?' Posle dva meseca sam se osetio da bih mogao da budem više svoj", ističe igrač koji je prošlog leta stigao u Juventus iz Ajaksa za nešto više od 75 miliona evra.

Posle tih nekoliko meseci mogao je da se otrese prevrtljivog početka karijere u Juventusu, pošto je postigao autogol u prijateljskoj utakmici protiv Intera.

"Već sam bio pod lupom, a onda je bilo još više pritiska, ali znao sam da se na treningu osećam dobro. Na utakmicama je bilo još prilagođavanja, ali sam se popravljao korak po korak", ispričao je De Liht.

Ne samo taj autogol, već je direktno skrivio penale protiv Lećea i Torina kada ga je lopta pogodila u ruku.

"Sećam se da sam išao u svlačionicu, a ljudi su govoriliu da je to prosto neverovatno. Kao da sam imao magnet u rukama", priča on.

Pre odlaska u Juventus, povezivan je sa Mančester junajtedom, Barselonom i Pari Sen Žermenom. Šuškalo se i da ga je Kristijano Ronaldo nagovorio da dođe u Torino kada je pričao sa njim posle prijateljske utakmice Holandije i Portugala u junu 2019.

Izvor: JAN KRUGER/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

"Nije to razlog. Imao sam mnogo vremena da biram između klubova u koje mogu da pređem i kada sam stavio sve na papir, Juventus je bio najbolji izbor. Ali, priznajem da sam bio počastvovan što je Ronaldo pričao sa mnom", rekao je De Liht.

Sa Ajaksom je osvojio "duplu krunu" i igrao polufinale Lige šampiona, a trener mu je bio Erik ten Hag, koga je uporedio sa sadašnjim, Mauriciom Sarijem.

"Trener je dobar koliko i njegov tima, ali mislim da je on imao veliku ulogu u našim uspesima. Ima sličnosti sa Sarijem, ali ovde je sve isplanirano: kako da gradiš presing, kako praviš igru...U Ajaksu bismo dobili neka osnovna uputstva, ali sa loptom smo radili šta smo hteli. Sve se vrtelo oko toga šta igrač želi da uradi", rekao je De Liht.

Izvor: Guliver/Michael Steele/Getty Images

Na to se nadovezao i Šćešni: "Tako smo igrali u Arsenalu, bio je dobar fudbal sa mnogo pasova, ali ga nismo spremali".

A onda je ispričao kako je izgledala priprema za Ajaks, koji je na terenu vodio Dušan Tadić.

"Kad smo vas gledali, rekao sam da izgledate kao tim za mali fudbal. Kao da je pet na pet u hali: svi sve rade. Tu je i De Liht mogao da igra 'desetku', Tadić je bio napadač, a nije pravi...Recimo, Frenki de Jong je bio čista 'desetka', ja sam mislio mali igrač, slab, a on jak i čvrst. Mislim da bi mogao i štopera da igra", ispričao je Šćešni, na šta se nadovezao De Jong:

"I bio je štoper sa mnom u paru oko pola godine".

U reprezentaciji mu je partner Virdžil van Dajk, a u Juventusu Đorđo Kjelini, koji važe za najbolje štopere na svetu.

"Pokušavaš da pokupiš od njih neke stvari da bi popravio svoju igru, ali mislim da je najvažnije posmatrati ih, ali ne menjati sopstveni stil. Mislim da svaki igrač ima svoj stil, tako da samo gledam stvari koje mogu da popravim", rekao je De Liht.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC