• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević: Ma kakav nastavak lige, pa dvorane su pretvorene u bolnice!

Autor mondo.ba

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednik Rukometnog saveza BiH izričito protiv nastavka premijerligaških takmičenja

 Marinko Umičević protiv nastavka Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometni savez Republčike Srpske ostaje striktno pri svom stavu da se premijerligaška takmičenja u Bosni i Hercegovini zvanično obustave, te da se lige registruju shodno trenutnom stanju, uz proglašavanje šampiona i imenovanje ekipa koje treba da napuste elitni rang.

Navedeno je to u današnjem saopštenju za javnost Rukometnog saveza RS, koje potpisuje predsjednik ovog tijela Marinko Umičević.

Možda će vas zanimati

"Rukometni savez Republike Srpske dao je konkretan prijedlog za prekidanje takmičenja u Premijer ligi BiH. Stoga, ostajemo pri našem čvrstom stavu da se za šampione proglase RK Borac u muškoj i ŽRK Grude u ženskoj konkurenciji, a da iz lige ispadnu ekipe koje su po plasmanu na tabeli to i zaslužile i od ovoga nećemo odustati. To znači da nema govora da se šampionat nastavi kada su sportske dvorane pretvorene u bolnice zbog problema sa korona virusom, i to ne bi imalo nikakvog smisla. Kao potpredsjednik Rukometnog saveza BiH neću potpisati dopis koji je ponudio predsjednik RS BiH gospodin Slobodan Zadro, a kojeg će uputiti EHF-u i koji je za nas potpuno neprihvatljiv, u kojem on napominje da se čeka nastavak prvenstva. Takođe, imam i informaciju da i drugi potpredsjednik RS BiH gospodin Mensur Sinanović neće potpisati pomenuto pismo", navedeno je u saopštenju RS RS.

Rukomet u BiH vraća se unazad – navodi dalje prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj.

"Moram da kažem da smo trenutno taoci rukometnih klubova koji trebaju da ispadnu iz lige, a to su: ŽRK Zrinjski (gospodin Slobodan Zadro), RK Goražde (gospodin Adnan Muhić) koji je već više puta nezasluženo ostao u Premijer ligi te RK Iskra Bugojno (gospodin Asim Šahman). Imamo potpisan ugovor za sljedeću sezonu (potpisan u septembru 2019. godine) iako je Republika Srpska na svoju štetu napravila kompromis, s obzirom da u Premijer ligu ulaze dvije ekipe iz FBiH i jedna iz Republike Srpske. Ovom treba dodati kako je RS FBiH dužan da napravi Prvu i Drugu ligu za sezonu 2020/21. godinu, ali mislim da je to nemoguća misija i da se oni ne mogu dogovoriti. Gledajući sa te strane onda će biti izuzetno teško i prosto nemoguće da se formira Premijer B liga."

Umičević i Sinanović će, navodi se, u narednim danima takođe poslati dopis Evropskoj rukometnoj federaciji.

"Mi ćemo (dva potpredsjednika RS BiH) uputiti svoj dopis EHF-u koji mora da se uključi u rješavanju trenutne situacije, kao i dopis Olimpijskom komitetu BiH i Savjetu ministara BiH uz napomenu da svi problemi dolaze iz RS FBiH, plus RS Herceg - Bosne. Istovremeno se postavlja i pitanje legitimnosti članova koji su u UO RS FBiH, a druge osobe se vode upisani u Ministarstvu pravde BiH. Želim da napomenem kako je velika većina klubova za prekid prvenstva, ovim putem opet apelujem na klubove da se više javno oglase i izjasne jer oni su ti koji treba da odrede kako da se okonča trenutna situacija, pa i da idu u pravu formiranja Udruženja Premijer lige", zaključio je Umičević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC