• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao "Srbin" koji je Dinamu donio DVA trofeja u prve DVE utakmice u klubu

Autor mondo.rs

Kući će ponijeti i skor 71-15-13, odnosno 5-2-1 u "vječnim derbijima".

 Dinamo - Nenad Bjelica dobio otkaz Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Trener kog će istorija fudfbala pamtiti po tome što je u prve dve utakmice od dolaska u klub osvojio "duplu krunu" - titulu prvaka, pa hrvatski Kup - pokupio se i otišao mjesec dana po isteku ugovora sa Dinamom.

Nenad Bjelica (48), Osiječanin koji se od dolaska iz poljskog Leha u maju 2018. borio i sa epitetom "Srbina", ispraćen je iz Zagreba u 18. promjeni trenera na "Maksimru" u 2010. do danas.

Možda će vas zanimati

 "Sportske novosti" kao novog i tri puta jeftinijeg trenera "modrih" predstavile su dojučerašnjeg trenera juniora, Igora Jovićevića, koji bi kao projekat Mamićevog sistema trebalo da donese "energiju, karakter i tehnički dopadljiv fudbal" - kada on bude odmrznut usljed pandemije koronavirusa.

Do tada, ostaće upisano da je Bjelica zamijenio Nikolu Jurčevića tog 15. maja 2018. i postao zvanično četvrti trener te sezone, koju je započeo Ivajlo Petev, pa od 17. jula nastavio Mario Cvitanović, sve dok 12. marta nije bio postavljen Jurčević.

On je doveo "modre" na utakmicu od odbrane titule prvaka, ali su ga braća Zdravko i Zoran Mamić dogovorom smijenili i postavili Bjelicu, čovjeka koji je četiri dana poslije promocije ostvario pobjedu u Zaprešiću i proslavio 20. titulu prvaka u istoriji kluba.

Izvor: MN PRESS


Kući će ponijeti i skor 71-15-13, odnosno 5-2-1 u "vječnim derbijima".

Četiri dana kasnije u Vinkovcima, Bjelica je zahvaljujući golu Marija Gavranovića, u drugom nastupu na klupi "modrih" osvojio i drugi trofej pobjedom nad najvećim rivalom Hajdukom.

U prvoj punoj sezoni na klupi, 2018/19, Bjelica je obezbijedio Dinamu proljeće u Evropi poslije 49 godina, potom zaistao svojio titulu, a onda doživio neprijatan poraz od Rijeke u finalu Kupa na Rujevici rezultatom 3:1.

Ove sezone bio je na korak od plasmana u osminu finala Lige šampiona, ali je bio svjedok šokantnog epiloga utakmice sa Šahtjorom na "Maksimiru" u kojoj su Ukrajinci golovima u 93. i 98. minutu poslali Atalantu u "nokaut" fazu, a "modre" vratili domaćim temama.

Aktuelnu suspenziju ekipa je dočekala sa 18 bodova prednosti nad Rijekom, timom koji ih je ponovo koštao trofeja u Kupu - ovog puta eliminacijom u četvrtfinalu, takođe na Rujevici (1:0).

Poslije vezanih pobjeda nad Rijekom (4:0) i Hajdukom (0:1) u prvenstvu, fudbal je stao, svlačionica se pobunila protiv Mamićeve odluke o smanjenju zarada, Bjelica podržao igrače i zaradio raskid saradnje i navodnu otpremninu od milion evra poslije 99 mečeva na užarenoj klupi.

Njegov nasljednik Igor Jovićević rođeni je Zagrepčanin, ima 46 godina i osam nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske u periodu od 1994. do 1995, a u trenerskoj karijeri vodio je Karpate iz Lavova i Celje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC