• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani donijeli odluku: Prvo Kup, pa prvenstvo?

Autor mondo.ba

Fudbalska sezona u Italiji trebalo bi da bude nastavljena krajem maja revanš utakmicama polufinala nacionalnog kup takmičenja.

 Sezona u Italiji biće nastavljena 27. i 28. maja utakmicama polufinala Kupa Italije Izvor: Guliver/Getyy images/Paolo Bruno

Sve glasnije su priče da bi po okončanju krize izazvane širenjem koronavirusa prvi fudbalski mečevi u Italiji trebalo da budu odigrani 27. i 28. maja.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, biće to revanš mečevi polufinala nacionalnog kup takmičenja (Kopa Italija), dok bi Serija A trebalo da bude nastavljena par dana kasnije.

Možda će vas zanimati

Nakon razgovora čelnika saveza sa predstavnicima klubova, donijeta je odluka da će klubovi sa treninzima moći da nastave 4. maja, dok su iz Fudbalskog saveza Italije (FIGC) naglasili da će biti potrebno poštovati određene protokole, te da će svi morati biti podvrgnuti testovima na koronavirus.

Prvi mečevi koji budu na programu biće revanš dueli polufinala Kopa Italija, i to u Napulju i Torinu.

Podsjetimo, u prvim susretima Milan i Juventus remizirali su 1:1, dok su u duelu Intera i Napolija gosti slavili minimalan trijumf.

Nastavak sezone utakmicama u kupu imaće i određene prednosti, s obzirom da će ostalim ekipama ostaviti dovoljno vremena da se pripreme za prvenstvo, čiji start se očekuje 30. i 31. maja.

Ideja je da se mečevi Serije A igraju svaka tri dana, vjerovatno bez publike do kraja sezone, za koju je planirano da bude okončana do početka avgusta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC