• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sari: Imali smo konflikte u svlačionici Čelsija

Autor agencije/MONDO

Italijanski stručnjak priznao da je imao loš odnos sa igračima Čelsija.

 Mauricio Sari: Imali smo konflikte u svlačionici Čelsija Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Grimm

Mauricio Sari proveo je samo jednu sezonu na klupi „plavaca“, nakon čega je spakovao kofere i vratio se u Italiju, gdje je preuzeo Juventus.

Italijan je priznao da je imao problema da kontroliše svlačionicu, a svi se sjećaju incidenta kada je golman Kepa Arizabalaga odbio da bude zamijenjen u finalu Liga kupa protiv Mančester sitija, što mu je je stvorilo velike probleme.

Sa Čelsijem je osvojio Ligu Evrope, ali je na kraju sezone odlučio da ode u Torino.

"Što je viši nivo, to je teže izgraditi odnos sa igračima. Nisu igrači ti koji se mijenjaju, već okruženje. Potrebno vam je više vremena, ali vi ipak upravljate. Imao sam konfliktne odnose u svlačionici Čelsija tokom prvih pet do šest mjeseci, ali potom, kada sam otišao nakon finala Lige Evrope, plakao sam, kao i mnogo igrača", rekao je Sari u razgovoru za YouTube kanal Juventusa.

Dodao je da je i dalje u kontaktu s nekima od igrača koje je vodio tokom karijere, pa da su tražili i pokoji njegov savjet o načinu treniranja.

"Nisam tip koji će vas potapšati po ramenu. Ja sam jedan od onih koji će vam, ako pogriješite, to reći. Ako budete radili najbolje, dobićete 'bravo', dok prolazim pored vas. Za igrače uticaj je destabilizirajući, ali mislim da na kraju prepoznaju iskrenost. Najbolji odnosi koje imam sada su s onim bivšim igračima koji nisu mnogo igrali. Oni koji su pri kraju karijere i žele započeti trenerski posao dolaze kod mene radi savjeta o fudbalu uopšte, o iskustvu koje imam, a neki čak i traže da budu u mom stručnom štabu, kako bi naučili da postanu treneri", objasnio je Sari.

Tokom karijere 61-godišnji stručnjak vodio je italijanske niželigaše, da bi 2015. godine preuzeo Napoli koji je vodio tri sezone, prije nego što je otišao u London.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC