• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Njukasla upozorava: Zaboravite Mbapea, tim se gradi postepeno

Autor Pavle Knežević

Li Klark vjeruje da "svrake" ne mogu i ne treba odmah da ciljaju megazvijezde

 Legenda Njukasla upozorava: Zaboravite Mbapea, tim se gradi postepeno Izvor: Getty Images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe

Njukasl junajted bi trebalo da postane finansijski najmoćniji klub Premijer lige, a navijači su već u ekstazi, očekujući da novi vlasnici iz Saudijske Arabije počnu da dovode superzvijezde.

Legenda kluba Li Klark veruje, međutim, da bi "svrake" morale da budu realne kada su u pitanju transfer mete, jer vjeruje da je još rano da bi se privukla velika evropska imena.

Možda će vas zanimati

 Vlasnik Majk Ešli odlučio je da poslije 13 godina svoje nepopularne vladavine proda klub Javnom investicionom fondu Saudijske Arabije i princu Mohamedu Bin Salmanu za 300 miliona funti, a kad se ovaj posao završi, klub bi trebalo da postane jedan od najbogatijih u svijetu fudbala.

Ovo je dovelo do toga da navijači počnu glasno da maštaju o dovođenju nekih od najvećih zvijezda fudbala, kao što su Kilijan Mbape ili Nejmar.

Klark, međutim, skreće pažnju na to da klub treba postepeno da radi na penjanje uz tabelu prije nego što mogu da počnu da razmišljaju o dovođenju mega zvijezda na Sent Džejms Park.

"Kad je Mančester siti kupljen, bio je u sličnoj poziciji kao Njukasl – na dnu tabele. Zato vam treba nova generacija igrača da se prvo dokopate Evrope. Čak i ako su tu finansije da privuku vrhunske igrače, to neće biti moguće jer svi oni žele da igraju Ligu šampiona. Zato treba da ciljamo igrače iz Premijer lige da urade šta treba, pa onda može da počne da se razmišlja o 'teškoj artiljeriji'", rekao je Klark za Talksport.

Nekadašnji vezni igrač sa 240 nastupa u dva mandata u Njukaslu kaže da klubu trebaju i talentovani mladi igrači i oni sa mnogo iskustva.

"Trebaju nam i jedni i drugi. Ali, već imamo nekih kvalitetnih igrača kojima samo treba malo pomoći. Kada ste u fudbalskom klubu i vidite da dolaze vrhunski igrači, to i vas popravlja. I vi se unapređujete i postajete bolji igrači kad igrate sa dobrima", rekao je Klark.

Još jedna legenda Njukasla i Klarkov saigrač, Voren Barton podržao je ideju da trener postane Maurisio Poketino kada se prodaja ozvaniči. Klark se nada da bi Stiv Brus mogao da ostane, ali se slaže da bi Poketino bio "izuzetno" rješenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC