• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perica Ognjenović veruje: Fudbal je popularan, brzo će se vratiti u normalu

Autor Jovan Terzić

Bivši napadač Crvene zvezde govorio o vremenu u karantinu i situaciji koja je zadesila čitav fudbal zbog pandemije korona virusa.

 Perica-Ognjenovic-Crvena-zvezda-korona-virus-u-Srbiji Izvor: MN PRESS

Iako ima čak devet godina kako je Perica Ognjenović završio igračku karijeru, bivšem napadaču Crvene zvezde, Real Madrida, Kajzerslauterna... gotovo jednako teško kao i aktivnim fudbalerima pada ovo vanredno stanje i obavezan kućni karantin zbog pandemije korona virusa. 

Zato je i najavio da će jedna od prvih stvari koje će uraditi po završetku trenutne situacije biti odlazak na utakmicu.

Možda će vas zanimati

"Stvarno jedva čekam da se lopta ponovo zakotrlja", rekao je za Zvezda TV i dodao: 

"Ne samo meni, nego većini mojih kolega, život bez fudbala je nezamisliv. Nedostaje nam, eto ponekad pogledam i neku utakmicu beloruske lige, koja je trenutno jedna od retkih koje su u toku".

Po završetku igračke karijere 2011. u Jagodini, Ognjenović se posvetio trenerskom pozivu. Vodio je selekcije Srbije do 17 i do 18 godina, a od nedavno je trener Zvijezde 09 z Republike Srpske.

Po njegovoj prognozi, igračima će biti potrebno najmanje tri nedelje da se vrate u takmičarski pogon posle skoro dva meseca individualnih treninga u svojim domovima.

"Sve ispod toga je rizik, jer je optimalno između četiri i šest nedelja", naglasio je i dodao:

"Sigurno da ova pauza utiče na profesionalne sportiste, ne samo fizički već i mentalno. Svaki trening koji fudbaler provodi bez lopte je samo neka 'kupovina vremena'. Lopta je neophodna za bavljenje našim sportom".

Veruje, ipak, Ognjenović da nećemo još dugo čekati da igrači istrče na terene širom Evrope, pa i Srbije.

"Optimista sam po prirodi i nadam se da će se lopta zakotrljati opet što pre. Nadam se da će početkom maja ekipe početi da treniraju i onda sredinom ili krajem meseca početi da igraju. Nažalost, bez publike, ali bitno je samo da se krene".

To što će tribine biti prazne dodatan je udarac.

"Fudbal bez publike nije isti kao i sa publikom. Nadam se da će to biti samo prolazni period i da će se sve što pre vratiti u normalu".

Nema sumnje da će finansijska kriza pogoditi i fudbal, ali i po tom pitanju je bivši reprezentativac pokušao da ostane pozitivnog razmišljanja.

"Sigurno je da će ovaj problem ostaviti neke tragove. Trudim se da ne razmišljam preterano o tim stvarima. Sigurno će i fudbal biti pogođen, ali naša igra je dosta popularna i verujem da će se brzo sve vratiti u nornalu, da će fudbal opet uveseljavati mnogo ljudi".

Zvezdini fudbaleri već su osetili težinu situacije, pošto su im plate umanjene za 50 odsto.

"Situacija je jako složena. Ne bih voleo da se pravim preterano pametan i prognoziram neke stvari, ali ovo će lakše podneti bogati evropski klubovi koji u svom 'rosteru' imaju 20 jednakih igrača, dok će timovi sa ovih prostora biti na mukama. Šta je tu je, kada ste fudbaler Crvene zvezde morate da se pomirite sa svim zahtevima i bez obzira na prepreke morate da gledate napred i probate da ostvarujete cilj po cilj".

U nastavku emisije Perica Ognjenović je govorio o Dejanu Stankoviću u ulozi trenera, Veljku Nikoliću i Željku Gavriću, kog je trenirao u reprezentaciji, a imao je i poruku za navijače crveno-belih. 

Perica Ognjenović
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC