• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudelj kao Đoković: Vegan sam i pričam šest jezika

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Srpski vezista je pričao o sebi.

 Nemanja-Gudelj-govori-sest-jezika-Nemanja-Gudelj-vegan-Gudelj-Sevilja-ne-zalim-zbog-Kine Izvor: MN PRESS

Da su fudbaleri ovakvi i onakvi, da postoje predrasude o njihovom ponašanju i inteligenciji, svi već znamo. Ali Nemanja Gudelj je tu da takve stereotipe razbije.

Fudbaler Sevilje pokazuje da to nije baš tako, a otkrio je i da je ozbiljan poliglota, kao i da izuzetno vodi računa o svom telu.

Možda će vas zanimati

Momak koji je nastupao za Ajaks, potom kineski Tjanđin, sada nosi dres kluba sa "Sančes Pishuana". Tokom pauze koju je nametnula pandemija korona virusa, Gudelj otkriva dosta stvari o sebi.

"Rođen sam u Srbiji, ali sam kratko u njoj živeo. Bile su mi tek dve godine kad se porodica, zbog tate (Nebojša Gudelj, postao igrač Logronjesa, prim. aut.) preselila u Španiju", započinje priču Nemanja Gudelj za lokalni "Estadio deportivo".

On je otkrio da govori čak šest jezika.

"Tri godine sam proveo na Pirinejima, što mi je bilo dovoljno da savladam osnove jezika. Kasnije je otac promenio klub, otišao u Holandiju, ali smo se vraćali na odmor u Torevehu, pa sam tako dodatno usavršio španski. Razume se, kad god sam kod kuće, govorim srpski. Holandski, jer sam praktično dve decenije proveo tamo. U školi sam naučio i nemački, jer je sličan holandskom. Savladao sam i portugalski tokom vremena provedenog u Sportingu, jer nalikuje španskom. Podrazumeva se da govorim i engleski“, otkriva vezista.

Gudelj je pre dolaska u Monćijevu Sevilju nosio dres Tjenđin Tede. Kako kaže, ne žali što je otišao iz Evrope kada je još bio u punoj snazi.

"Želeo sam da iskusim nešto novo, a ponuda je bila takva da je stvarno teško bilo reći 'ne'. Pred kraj mandata u Ajaksu, tokom poslednja dva meseca, nisam bio u dobrim odnosima sa trenerom i rešio sam da odem. Ne žalim što sam to uradio", kaže Gudelj i otkriva više o toj azijskoj zemlji.

"Pre nego što sam se otisnuo u Kinu, ništa o njoj nisam znao, a onda sam se na licu mesta uverio u ljubaznost ljudi. Niko se nikom ne meša u posao, vode umirujući život. Iznad svega, disciplinovani su, što nikad pre ni posle iskustva u Aziji nisam video."

Ipak, ono što definitivno nismo znali je da je srpski reprezentativac ujedno i - vegan.

"Šest godina vodim takav način života. Na primer, na dan utakmice unosim u organizam manje hrane nego inače. Baš vodim računa o sebi. U ovakvom režimu ishrane bitno je da svako sebi odredi dijetu koja mu prija. Za doručak, recimo, nije dobro jesti hranu koja teško 'pada' na stomak. Popijem pet ili šest sokova. Poslednji obrok dana mora da bude voće, da bi odagnao loš ukus svega što sam prethodno uneo u organizam. I tako, osećam da imam više energije na treninzima“, zaključio je Nemanja Gudelj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC