• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spreman sam i da se zarazim, samo vratite fudbal!

Autor Milutin Vujičić

Hrvatskom vezisti baš nedostaje fudbal...

 Ivan-Rakitic-spreman-i-da-se-zarazi-korona-virusom-zeli-da-se-vrati-fudbal-Barselona Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE

Sportisti u Španiji dobili su dozvolu da se od ponedeljka vrate ekipnim treninzima, ali zbog epidemiološke situacije na Pirinejima - neizvestan je nastavak takmičenja.

Navijači i igrači su se uleželi sporta, koga nema već više od mesec i po dana, ali je najvažnije zdravlje svih. Međutim, postoje i oni koji bi ga "stavili na kocku" koliko im fudbale nedostaje, a jedan od njih je i hrvatski fudbaler Ivan Rakitić.

Možda će vas zanimati

Iskusni vezista Barselone je u izjavi za list "Marka" govorio vrlo otvoreno o tome šta je sve spreman da učini kako bi ponovo mogao da igra fudbal.

"Želim da igram!", rekao je Ivan Rakitić.

"Očigledno bi trebalo da sačekamo kada budu postojale garancije, ali isto tako znamo da to nikada neće biti više 100%. Svaki radnik koji se vratio na posao izlaže se istom riziku... Radnici u supermarketima takođe imaju prostorije gde se presvlače i oni imaju istu šansu da se zaraze kao i mi."

Ivan Rakitić se nije zaustavio samo na ovim rečima, nego je kazao i ono što niko pre njega nije - spreman je da se i zarazi ako je to potrebno, samo nek se fudbal vrati.

"Oni preuzimaju taj rizik, pa hoću i ja. Dugujemo to fudbalu i da pitate navijače oni bi rekli da bi voleli da se vrati fudbal. Da li bih riziovao da se zarazim korona virusom? Bez dvoumljenja! I to kažem jer znam da je rizik mali, ali i zbog solidarnosti sa onima koji igraju 'za nas' od prvog minuta", kazao je Hrvat koji je ovim rečima pokrenuo lavinu komentara.

Inače, Rakitić je već dugo na "izlaznim vratima" Barselone, pa su možda mečevi koji su preostali do kraja sezone i poslednji koje će odigrati u dresu Katalonaca.

Španija je inače jedna od zemalja koja je najviše pogođena korona virusom i na današnji dan ima 236.899 zaraženih i još 24.275 onih koji su preminuli od posledica ove infekcije. Oporavilo se 132.929 ljudi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC