• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas bi "Čučo" slavio rođendan: Nesuđenom fudbaleru Zvezde stalo je srce

Autor Milutin Vujičić

Tragična smrt dan nakon prve utakmice za klub...

 Kristijan-Benitez-smrt-stalo-mu-srce-nesudjeno-pojacanje-Zvezde Izvor: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Ekvadorski napadač Kristijan Benitez slavio bi danas 34. rođendan.

"Čučo", kako je glasio njegov nadimak, što u prevodu sa španskog znači "mali pas", tragično je izgubio život prije skoro sedam godina kada mu je stalo srce kada je osjetio snažan bol u stomaku, a nije odmah zatražio medicinsku pomoć...

Možda će vas zanimati

Saigrači ekvadorskog napadača su posvedočili da je potom kod Beniteza došlo problema s plućima, da bi preminuo od komplikacija na srcu, što je kasnije potvrdio i njegov klub El Džaiš iz Katara.

Benitez nije bio član kluba iz Dohe ni mjesec dana. Potpisao je za njih 6. jula i debitovao krajem meseca (28. jul) protiv Katara, nije se žalio na zdravstvene probleme, a misteriozno je preminuo je dan kasnije sa samo 27 godina.

Omaleni napadač iz Kita bio je nevjerovatno brz, ponikao je u El Nasionalu kada je postao punoljetan, a odmah su počeli da ga prate mnogi klubovi iz Evrope.

Pričalo se da je Viljareal odmah poslao skaute da ga prate, a interesantno je da je bio na meti i Crvene zvezde koja je zapravo u ljeto 2007. godine bila na korak od toga da ga potpiše. Međutim, odugovlačili su i "ukrao" ga je meksički klub Santos Laguna.

Odgovorni iz Ljutice Bogdana (tadašnji predsjednik bio je Dragan Stojković) htjeli su da ga vide na djelu, pa su sačekali Kopa Amerika - da bi na njemu "Čučo" eksplodirao i podigao sebi cijenu.

Izvor: Guliver/Jeff Zelevansky/Getty Images

Postigao je jedan gol, Ekvador nikoga nije pobijedio, ali je na sve utisak ostavio eksplozivni napadač, pa njegov matični klub nije želio da ga proda za ranije pominjanu cijenu od oko milion evra, tako da je to iskoristio Santos Laguna - u to vrijeme mnogo finansijski stabilniji od Zvezde.

"Crvena zvezda angažovaće napadača reprezentacije Ekvadora Kristijana Beniteza, potvrdio je za Kurir njegov menadžer Miroslav Nestorović. On kaže da se Benitez pokazao kao daleko bolje rješenje od Franklina Salasa, koji je prvobitno povezivan s dolaskom na Marakanu. Pored ovoga, srpski fudbalski agent garantuje da će Segundo Kastiljo sigurno ostati na Marakani još godinu dana", pisali su u ljeto 2007. godine mediji i podsjećali da dolazi iz istog mjesta kao Segundo Kastiljo.

"Nezvanično saznajemo da bi Benitez trebalo da potpiše trogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom vrijedan 1,5 miliona dolara. Posao u ime Crvene zvezde obavio je menadžer Miroslav Nestorović, dok su novac za transfer obezbijedili finansijeri Marko Mišković i Drago Mićović".

Ipak, od tog posla nije bilo ništa pošto je Santos Laguna za 75% ugovora Beniteza platila oko milion dolara, dok je fudbaleru pripalo 22.000 evra mjesečno bez premija.

Kristijan Benitez
Izvor: YouTube/Birmingham City

Ispostaviće se, bio je to dobar posao Santosa pošto je Benitez za dvije sezone postigao 35 golova, pa je privukao pažnju Birmingema. Stigao je na pozajmicu vrijednu dva miliona dolara, Santos je za transfer trebalo da dobije još 10, međutim "Čučo" je sezonu završio sa samo četiri gola, pa su "plavi" odlučili da ga ipak ne kupe...

Vratio se u Santos, postigao 21 gol, da bi ga potom "otela" Amerika u kojoj je u dvije sezone postigao 52 gola. "Trbuhom za hljebom" otišao je u Katar, a tamo je odigrao, nažalost, samo jedan meč.

"Kada fudbaler potpiše - uvijek rade testove. I on ih je prošao", ispričao je njegov otac Ermen Benitez, nekada takođe fudbaler, ali je nažalost "Čučo" jedan od fudbalera koji su tragično izgubili život zbog problema na srcu poput Danijela Harkea, Antonija Puerte i Mark-Vivijen Foa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC