• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona se širi među navijačima od kartona, Lukašenko odbija da popusti!

Autor mondo.rs

Sledećeg vikenda trebalo bi da krene i prvenstvo ženskih timova.

 Bjelorusija Korona se širi među navijačima od kartona, Lukašenko odbija da popusti! Izvor: Tanjug/AP Photo/Alexey Komelkov/FC Dynamo Brest

Aleksandr Lukašenko insistirao je da sportska takmičenja u Belorusiji ne budu prekinuta usled pandemije, rekao da u toj zemlji niko nije umro od korona virusa, već posledica drugih bolesti, ali kako vreme prolazi deluje da se situacija menja na - gore.

Međutim, i nakon što je broj zaraženih prešao 15.000, a 93 osobe preminule tokom lečenja od virusa COVID-19, fudbalski šampionat nije obustavljen, naprotiv. Sledećeg vikenda trebalo bi da krene i prvenstvo ženskih timova.

Možda će vas zanimati

Belorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je u toku fudbalsko prvenstvo, uprkos tome što se deo igrača bunio i pretio bojkotom.

I među fudbalerkama ima zabrinutih i nevoljnih da igraju, ali sudeći prema izjavi portparola Fudbalskog saveza Belorusije, Aleksandera Alejnika, novog odlaganja neće biti. Liga ženskih timova trebalo je da počne 16. aprila, ali je odložena zbog sumnji da je nekolicina fudbalerki bila u dodiru sa osobama zaraženim virusom.

"Preispitujemo, analiziramo i ocenjujemo situaciju svakog sata, ne svakog dana. Budimo iskreni, danas niko na svetu nema odgovor na pitanje šta bi trebalo raditi u ovoj situaciji. Da li je ispravno zatvoriti stadione ili nastaviti takmičenja? Da li je jedino ispravno prekinuti sva sportska takmičenja ili je to bila panična reakcija usled nedostatka informacija?", uzvraćao je pitanjima na pitanja beloruski ministar sporta Sergej Kovalčuk.

Dok se na tribinama smenjuju malobrojni navijači i poneki od kartona, predsednik Lukašenko podsetio je građane Belorusije da redovno piju votku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC