• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga i Engleska su podeljeni: Hoće i neće neutralni teren!

Autor mondo.rs

Mnogo je stvari koje koče nastavak Premijer lige. U Engleskoj su mišljenja podeljena.

 Premijer liga i Engleska su podeljeni: Hoće i neće neutralni teren! Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Odziv publike i prihodi od TV prava u Superligi Srbije u odnosu na najjače lige Evrope gotovo su zanemarljivi. Iz tog razloga vodeći ljudi FSS i Zajednice klubova ne trpe pritisak javnosti i klubova, već strpljivo čekaju rasplet situacije oko korona virusa i traže najbolje rešenje za nastavak takmičenja.

U Engleskoj je potpuno drugačija situacija i nervoza je sve veća.

Čelnici Premijer lige ostaju pri stavi da se najskuplje takmičenje na planeti nastavi čim to bude moguće. Ključno pitanje je kako će izgledati utakmice kada se pandemija korona virusa stiša?

Možda će vas zanimati

UEFA je ligama postavila rok da do 25. maja iznesu planove za nastavak sezone. Premijer liga je proteklih dana održala niz sastanaka sa klubovima, ali i nosiocima televizijskih prava. 

Gde će se igrati utakmice?

Postoji ideja, pre svega iz policije, da se preostali mečevi igraju na neutralnim terenima, kako bi se sprečilo okupljanje navijača ispred stadiona. U Engleskoj ne žele da im se dogodi slučaj Pari sen Žermena, kada su pristalice "svetaca" u velikom broju došle ispred "Parka Prinčeva" kako bi pružile podršku svom timu u revanšu Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Taj meč se zbog širenja virusa Covid-19 igrao bez prisustva publike.

Pominju se i stadioni koji su daleko od urbanih mesta, kao što je Sitijev "Itihad", stadioni Vest Hema, Brajtona... Sigurno je samo da na tim terenima domaćin neće moći da igra utakmice, bez obzira što su udaljeni od gradskih četvrti i nije teško kontrolisati okupljanje ljudi. "Sent Džordž" stadion i "Vembli" još ranije su zamišljeni kao potencijalna mesta za odigravanje utakmica Premijer lige.

Elitna engleska divizija od početka insistirana i posvećena je ideji da se sezona završi na terenu. Ipak, ne misle svi isto. Napadač Mančester sitija Serhio Aguero je priznao da se paši da ponovo izađe na teren, dok je "Miror" pisao da su mnoge manje divizije uplašene za nastavak, ističući da će integritet takmičenja biti ugrožen ukoliko se klubovima uskrati pravo da "važne bodove" osvajaju na svojim terenima. Mnogi su stava da ideja igranja na neutralnim terenima nije fer.

"Integritet takmičenja je potpuno nestao i samim tim ideje koje se pominju nisu fer. To je potpuna ludost. Ne čudi što najboljih šest želi da završi i domogne se Evrope i Lige šampiona. Ali šta je sa ostalima?", izjavio je neimenovani izvršni direktor jednog kluba za "Miror".

Vlada čeka...

Britanskoj vladi je u interesu da se sport vrati na televiziju, jer smatra da bi na taj način povećala moral kod naroda, koji je prilično nizak posle nedelja izolacije i borbe sa korona virusom. Oliver Doven, državni sekretar za digitalnu kulturu, medije i sport je oduševljen početkom sportskog života, pre svega fudbalskog.

Neki klubovi su već počeli da treniraju, a među prvima je u svoj trening centar izašao Arsenal. Međutim, taj vid rada fudbalera nije ni blizu normalnog, jer se poštuje socijalna distanca, igrači su podeljeni u grupe, svlačionice i kupatila su zatvoreni, pa se od fudbalera traži da već spremni dođu na treninge.

U planu je čak i da se akteri utakmica dva puta nedeljno testiraju na korona virus i da se svakodnevno prate simptomi, što je svakako manje luđa ideja od one da igrači tokom treninga i utakmica nose zaštitne maske i rukavice.

Ne izgleda sve idealno u Engleskoj, pre svega jer je veći deo klubova protiv nastavka sezone, za razliku od vodećih u Premijer ligi, čelnika takmičenja i britanskih, odnosno engleskih vlasti.

Sačekajmo još malo...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC