• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz koji je promijenio sve: Manćini je skoro izazvao Treći svjetski rat!

Autor mondo.ba

Zanimljiva tvrdnja nekadašnjeg fudbalera Mančester sitija.

 Mika Ričards Poraz od Evertona koji je promijenio sve: Manćini je skoro izazvao Treći svjetski rat! Izvor: Guliver/Getty Images/Massimo Cebrelli

Punih 10 godina Mika Ričards nosio je dres Mančester sitija, a engleski defanzivac prisjetio se jednog događaja iz svlačionice "građana", kada je, po njegovim riječima, tadašnji trener Roberto Manćini skoro izazvao Treći svjetski rat.

Italijanski stručnjak vodio je Siti do njihove prve titule otkako su arapski vlasnici stigli u klub, a Ričards vjeruje da je poraz od Evertona bio jedan od prelomnih trenutaka u pohodu na pehar.

Možda će vas zanimati

Stameni defanzivac, koji je kasnije nastupao još za Fiorentinu i Aston Vilu, tvrdi kako su on i saigrači čak željeli da se fizički obračunaju sa trenerom kada je izjavio da ništa ne vrijede na terenu bez Jaje Turea.

"Znali smo koliko je važan za naš tim jer je bio takav igrač da čim bi se on 'naložio', niko ne bi mogao da se nosi s njim", izjavio je Ričards o nekadašnjem saigraču.

U razgovoru za "Gol", nekadašnji reprezentativac Engleske, koji je prošle godine odlučio da okači kopačke o klin, opisao je događaje iz svlačionice poslije jednog poraza, koji je, očigledno, promijenio sve.

"Sjećam se kada smo poraženi od Evertona, a Ture nije igrao, Manćini je bio blizu da izazove Treći svjetski rat u svlačionici. Rekao nam je: 'Ništa ne možete bez Jaje Turea'. Uslijedila je erupcija u svlačionici, nikada nisam vidio nešto slično. Svi su željeli da se obračunaju sa Manćinijem", prisjeća se Ričards vremena provedenog u Sitiju.

Ipak, iskusni stručnjak pojasnio je nešto kasnije svoju izjavu.

"Nakon što smo se smirili, rekao je: 'S razlogom sam to rekao jer sam znao kakvu ću reakciju izazvati. Tako kako ste tada reagovali, želim da činiti svake sedmice na terenu'. Od tog trenutka znao sam da ćemo osvojiti ligu. Bez obzira koje prepreke budu stavljene pred nas, uzećemo titulu", naglasio je Ričards.

Mančester siti je te 2012. godine, pobjedom u odlučujućem meču protiv Kvins Park Rendžersa 3:2, prvi prošao kroz cilj, uprkos činjenici da je gradski rival Junajted sezonu okončao sa istim brojem bodova (89).

Bila je to tek treća titula u istoriji za Siti (kasnije osvojili još tri), a prva od 1968. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC