• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Tviteru "raskrinkavaju" Vidića: Evo zašto je najprecenjeniji štoper!

Autor Milutin Vujičić

Jedan fudbalski navijač probao je da "objasni" kroz manje i veće kikseve Nemanje Vidića zašto je "najprecenjeniji štoper" u istoriji Premijer lige. Pogledajte, pa procenite sami...

 Na Tviteru "raskrinkavaju" Nemanju Vidića: Evo zašto je najprecenjeniji štoper! Izvor: Guliver/ Alex Livesey/Getty Images

Od dolaska Virdžila van Dajka u Liverpul, kada je postao najskuplji štoper svih vremena, pojavila se polemika o tome da li je Holanđanin zapravo najbolji defanzivac koga je Premijer liga videla, međutim odmah su mnogi podsetili da se fudbal ne igra od 2018. 

U novoj eri Premijer lige bilo je još fantastičnih štopera poput Džona Terija, Sola Kembela, Rija Ferdinanda, Rikarda Karvalja, ali možda se niko nije isticao kao Nemanja Vidić.

Možda će vas zanimati

Zbog toga su u vrlo ranoj fazi boravka Van Dajka na "Enfildu" počela poređenja sa nekadašnjim kapitenom Mančester junajteda koji je dva puta biran i za najboljeg fudbalera Premijer lige - što je priznanje koje retko kada odlazi u ruke defanzivaca.

Legenda kluba sa "Old Traforda" doprinela je i u osvajanju pet trofeja u Premijer lige, formirajući "bedem" ispred gola sa Ferdinandom, a jedini koji ga je mučio bio je Fernando Tores.

Ipak, uprkos svemu tome što je Vidić uspeo da uradi u dresu Junajteda - postoje i oni koji su sumnjičavi.

Tako se ovih dana na Twitteru pojavio "niz" grešaka Nemanje Vidića u Mančester junajtedu gde se naglašava da je pravio veliki broj kikseva, posebno u pozicioniranju, pa da je zbog toga klub primao lake golove.

Za osam i po godina u klubu naravno da ih je bilo, ali je možda pregrubo svaki put kriviti štopera koji nije uspeo da uđe u šut fudbaleru u idealnoj poziciji...

Pogledajte samo neki od snimaka u kojima se Vidić "optužuje" za veliki kiks i naziva "najprecenjenijim defanzivcem u istoriji Premijer lige", a na vama je da procenite da li je to baš tako bilo - i da li su sve nabrojane greške - greške, odnosno da li su njegove.

Tviteraš koji je "okačio" snimke kaže da navija za Liverpul i da je zbog ovih snimaka čak dobijao pretnje navijača Mančester junajteda, što je zaista preterivanje...

Ipak, mislimo da bi bilo fer da se za kraj pogledaju i najbolji potezi Nemanje Vidića, pošto bi samo to moglo da pruži pravu veličinu srpskog defanzivca, koji je naravno napravio dosta grešaka, ali one su zanemarljive u odnosu na one dobre poteze.

Da nije tako - ne bi bio desna ruka najboljeg menadžer svih vremena Aleksa Fergusona.

I ne bi osvojio toliko trofeja...

A ovo su najbolji potezi Vidića...
Izvor: YouTube/Defence is an Art

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC