• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Majkl Oven napustio Liverpul? Za sve je kriv Karager...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Bivši napadač se prisjetio razloga odlaska u Real Madrid

 Majkl Oven - Transfer u Real Madrid Džejmi Karager Izvor: Guliver/Getty images/Michael Steele, Michael Steele/Getty Images Europe

Majkl Oven s vremena na vrijeme voli da otkrije nove detalje iz svoje karijere.

Nekada "zlatni dječak" engleskog fudbala činio je to dosta puta u prethodnim mjesecima, a ovaj detalj se tiče njegovog odlaska iz Liverpula.

Možda će vas zanimati

Oven je prethodnih mjeseci otkrio da je u kasnijoj fazi svoje karijere igrao samo da bi ispoštovao bogate ugovore i da nije imao nikakvu želju da bude na terenu poslije brojnih povreda koje su ga mučile.

Otkrio je i da je Alan Širer bio vrlo blizu prelaska u Mančester junajted, željevši da "razotkrije" Širerovu vjernost prema navijačima Njukasla kao lažnu.

 A sada se prisetio ljeta 2004. godine, kada je Oven "Enfild" zamijenio prelaskom na "Santijago Bernabeu". Veliku ulogu u toj odluci imao je njegov cimer, ali ne način na koji biste možda očekivali.

"Bili smo u SAD na turneji, a Džejmi Karager i ja smo dijelili sobu. Rafa Benitez tek što je preuzeo ekipu. Moj agent me je pozvao, dok smo odmarali u sobi. Rekao mi je 'Real želi da te kupi'", počeo je Oven.

"Sjećam se da sam samo spustio telefon pored sebe. Karager je shvatio o čemu se radi. Rekao mi je da ne radim to. Pitao sam ga zbog čega, a on je odgovorio da tamo neću igrati i da imaju mnogo dobrih igrača. E, to je bio ključ. To me je natjeralo da prihvatim ponudu i odem. Htio sam da mu dokažem da nije u pravu", otkrio je 40-godišnji Englez.

Oven je u transferu vrijednom 12.000.000 evra otišao u Madrid, ali se tamo nije najbolje snažao. Proveo je samo godinu dana, prije nego što se vratio u Englesku, potpisavši za Njukasl.

Karijeru je 2013. godine završio u Stouku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC