• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupio dvoranu od 400.000.000 dolara samo da bi je srušio

Autor mondo.rs

To je bio jedini način da sagradi novu, u koju će uložiti milijardu dolara. Takav je vlasnik Klipersa, Stiv Balmer.

 Vlasnik Klipersa Stiv Balmer kupio dvoranu i ruši da izgradi novu Izvor: Guliver, Stephen Dunn/Getty Images North America

Poslije šest godina izgubljenih u pregovorima sa vlastima Los Anđelesa oko lokacije za izgradnju nove košarkaške dvorane, vlasniku Los Anđeles Klipersa je prekipjelo.

Odlučio je da kupi napuštenu kultnu dvoranu gradskih rivala, Lejkersa, za 400 miliona dolara, sruši je do temelja, pa na tom mjestu izgradi novu u koju će investirati milijardu dolara.

Izvor: Harry How/Getty Images North America

Stiv Balmer iskoristio je pauzu u NBA utakmicama i postao vlasnik čuvenog "Foruma" u predgrađu El-Eja, Inglvudu. Odmah potom, najavio je da bogata istorija ovog košarkaškog zdanja, u kom su Lejkersi osvojili šest od ukupno 16 titula, neće pomoći mnogo pod bagerima i udarima dinamita.

Kada bude sravnjena sa zemljom, dvorana od 18.000 mjesta nastaviće da postoji samo na slikama i snimcima, a na istom mjestu biće izgrađena - Balmer tvrdi - najmodernija dvorana u Sjedinjenim Državama.

Do tada, Klipersi će nastaviti da dijele "Stejpls centar" sa slavnijim komšijama, što znači standardno pune ruke posla za redare zaposlene u dvorani u kojoj stanuje i hokejaški tim L. A. Kingsa.

Radnici u "Stejpls centru" imaju pune ruke posla, naročito kada Lejkers i Klipersi igraju istog dana kao domaćini.
Izvor: YouTube

U tri ligaška duela ove sezone, Klipersi su dobili prva dva, a Lejkersi posljednji, "tik" pred prekid takmičenja. Epilog sezone ova dva tima čekaju na prva dva mjesta Zapadne konferencije, Lejkersi imaju 49-14, Klipersi 44-20...

Balmer je postao vlasnik Klipersa još 2014. godine za dvije milijarde dolara. "Forbes" procjenjuje lično bogatstvo nekadašnjeg izvršnog direktora kompanije "Microsoft" na oko 67 milijardi. Koliko je ambicizan, potvrdio je prošlog ljeta kada je za plate od 32,7 i 33,1 milion dolara po sezoni, doveo dva superstara - Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Njihovi ugovori sa Klipersima ističu u sezoni 2021/22, do kada bi ekipa trebalo da se "iseli" iz "Stejpls centra" i zaigra pod "svojim krovom". 

Do tada, Lenard i Džordž često će nailaziti na velike rivale iz redova Lejkersa, Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC