• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati presjekli: Nastavljamo sezonu 30. maja, kraj Druge lige!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Poznate su odluke tamošnjeg fudbalskog saveza...

 Hrvatska prva liga nastavk 30. maja kraj Druge lige Izvor: Dan Mullan/Getty Images Europe

Klubovi u Srbiji su od ponedjeljka počeli da treniraju poslije pauze prouzrokovane pandemijom korona virusa, a u komšijskoj Hrvatskoj su samo dva dana kasnije donijeli odluku da se fudbal vraća.

Poznato je i tačno kada!

Možda će vas zanimati

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) donio je odluku da će se utakmicama polufinala Kupa Hrvatske nastaviti fudbalska sezona u toj zemlji, a mečevi će biti igrani 30. i 31. maja!

Zvanično saopštenje HNS navodi da niželigaškog fudbala u Hrvatskoj neće biti i da je Druga liga HNL prekinuta, dok će se mečevi 1. HNL igrati pred praznim tribinama.

"Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. aprila 2020. i odlučio da će fudbalska sezona biti nastavljena 30. i 31. maja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi nedelju dana kasnije, 6. juna, bilo nastavljeno takmičenje u hrvatskoj Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledalaca", stoji u saopštenju.

U njemu se još navodi da će se finale Kupa Hrvatske igrati 1. avgusta, dok se završetak Prve lige HNL očekuje do kraja jula, odnosno vikenda koji počinje 25. jula.

Ovo bi moglo da bude vrlo važno i za zemlje u regionu i fudbalske saveze tih zemalja, koji su sada dobili prvi jasan primjer kako bi mogle da budu završene sezone.

Hrvati su donijeli odluku da se samo prvoligaši vrate na teren, tako da ostaje da se vidi i kako će tačno oni riješiti pitanje promocije iz nižih u više lige, kao i pitanje ispadanja iz viših rangova u niže.

U trenutku prekida sezone, bilo je odigrano 26 rundi 1. HNL, pa do kraja ostaje još 10 kola. Dinamo Zagreb je ubjedljivo prvi sa čak 18 bodova više od Rijeke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC