• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sitiju su "sanjali" Mesija i Ronalda a za sve su bili "krivi" Arapi

Autor mondo.ba

"Brzo su doveli Robinja, pa smo već krenuli da se zaj.....mo da će doći i Mesi, Ronaldo", otkrio je nekadašnji član Sitija Pablo Zabaleta

 Pablo Zabaleta Mesi Ronaldo Mančester siti Izvor: Harry Trump/Getty Images Europe

U ljeto 2008. godine, kada je grupa arapskih investitora odlučila da preuzme komandu nad Mančester sitijem, u klub je stigao i argentinski defanzivac Pablo Zabaleta.

Među "građane" je stigao iz Espanjola i na Etihadu proveo devet godina, odigravši 333 utakmice u svim takmičenjima prije nego što je 2017. godine odlučio da promijeni grad i klub i preseli se u London, u tabor Vest Hema.

Možda će vas zanimati

Ugovor sa "čekićarima" ističe mu na kraju ove sezone i, prema određenim najavama, veoma je blizu odluke da objavi kraj karijere. Do tada, prisjetio se anegdote kada je tek stigao u Mančester siti.

"Deset dana nakon mog dolaska, kupovina kluba je zvanično izvršena", počeo je Zabaleta priču za "La Nasijon".

"Samo četiri dana kasnije, vlasnici su potrošili 40 miliona funti kako bi doveli Robinja i ja sam pomislio 'Šta sad ja da radim? Kakve igrače dovode, trajaću ovdje šest mjeseci'. U svlačionici smo već počeli da se šalimo i komentarišemo kako će uskoro stići Mesi, Kristijano Ronaldo... Bukvalno smo se zaj.....ali".

Zabaleta je izuzetno pohvalno govorio o sunarodniku i saigraču iz reprezentacije, "nesuđenom" pojačanju Mančester sitija, ali i o njegovom cjelokupnom uticaju na argentinski fudbal.

"Ako izuzmemo sve što bi nam nedostajalo na terenu da nema Lea Mesija, Fudbalski savez Argentine ne bi zaradio ni blizu toliko novca koliko jeste od njegovog lika i djela. Naravno da je Mesi jedan od 'krivaca' za velike prihode što, samim tim, znači da i argentinski klubovi postaju bogatiji. Leo je proizvod koji generiše milione i argentinski fudbal treba da bude ponosan što ga ima. 'Upumpao' je mnogo novca u ovdašnje klubove", zaključio je Zabaleta, koji je dres sa državnim grbom oblačio 58 puta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC