• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adrijano: Bilo mi je 19, igramo na Bernabeuu, a moj slobodnjak ide 170km/h!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Čuveni Brazilac se priseća važnih momenata u njegovoj karijeri.

 Adrijano: Bilo mi je 19, igramo na Bernabeuu, a moj slobodnjak ide 170km/h! Izvor: Guliver/Getty Images/Sandra Behne, Sandra Behne/Bongarts

Kada se nostalgični ljubitelji fudbala prisete njega, uglavnom sledi ono tipično "e šta je sve on mogao da napravi..." I idalje je omiljen, ne samo među navijačima Intera, već i svim fanovima "bubamare" koji ga pamte.

Brazilac Adrijano danas ima 38 godina, za njega se uglavnom uvek pominje da nije ostvario potencijal koji je imao, ali i da je imao razoran udarac koji golmani nikako nisu uspevali da zaustave.

Možda će vas zanimati

Toga se ovih dana prisetio i sam Adrijano Leite Ribeiro.

Fudbaler koji je 2001. godine bio član Intera, ali je igrao i na pozajmicama u Fiorentini i Parmi, počeo je da dominira italijanskom Serijom A od 2004. godine i bio je zaista zastrašujuć fudbaler po protivničke odbrane.

Kada je sa 19 godina u dresu "nerazura" pravim projektilom zatresao mrežu Real Madrida, mnogima je postalo jasno o kakvom se igraču radi.

"To mi je najlepša i najvažnija uspomena. Otišao sam na "Bernabeu" 14. avgusta 2001. u dresu Intera protiv Reala. To mi je bio dovoljan motiv. Izašao sam na teren i zamislio da igram u prašinama moje favele. Driblao sam, šutirao, sve mi je išlo", počeo je Brazilac da se priseća tog meča..

"Slobodan udarac, a meni u glavi kao da šutiram ispred kuće i da se moja majka dere na mene. Ludela je zbog toga! Pokazao sam svetu što sam vežbao. Kažu da je lopta išla 170 kilometara na sat", kaže Adrijano.

Taj gol možete pogledati na 3:20 od početka snimka

Adrijano protiv Real Madrida 2001. godine
Izvor: YouTube/sp1873

Nismo sigurni da li je bilo baš toliko snažna, ali i ako jeste, nismo iznenađeni. Ipak, dobro je poznato da Adrijanova karijera nije uspela da dostigne najviše visine, naročito kada mu je preminuo otac. Umro je od srčanog udara.

"To je ostavilo nepremostivu prazninu u mom životu. Ne možete da zamislite moje stanje uma. Vratio sam se u Italiju, igramo protiv Bazela i osvojim loptu, ostavim dvojicu iza sebe... Oni me pokušavaju srušiti, ali dajem gol. Svu energiju u proslavi posvetio sam ocu. Pamtim zagrljaje saigrača. Inter je uvek bio tu u mom najtežem periodu. Predsednik Morati mi je bio kao otac, isto kao i Zaneti. Večno sam im zahvalan", rekao je Adrijano, a preneo je "Indeks".

A ovako su njegove majstorije izgledale na terenu...

Adrijano, najbolji potezi i golovi
Izvor: YouTube/FOOT BALLISTA

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC