• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravo Rale, zdravo Fred: Ovako će izgledati post-pandemijski fudbal

Autor Nikola Janković

Nema ni ovoga, ni ovoga, ni ovoga, ni ovoga...

 Nova-fudbalska-pravila-posije-pandemije-korona-virusa-Nema-rukovanja-slikanja-grljenja Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Post-pandemijska era modernog fudbala počinje u subotu, 16. juna od 15.30 časova, velikim derbijem između Borusije Dortmund i Šalkea.

Za nešto više od mjesec dana na "Vestfalenu" biće primijenjena nova pisana i nepisana pravila igre, korigovana na proljeće 2020. godine usljed pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Bez obzira na to što će stadioni širom Njemačke biti zatvoreni do daljnjeg, mjere izolacije koje će ostati na snazi i tokom šestog mjeseca u godini važiće i za učesnike samih utakmica, pa će tako bundesligaški fudbaleri pored taktičkih zamisli trenera morati da se odvikavaju od raznih navika stečenih do pojave COVID-19 oboljenja.

Njima nije samo savjetovano da to ne čine, već će zabrana rukovanja i grljenja tokom proslava gola biti i formalno zabranjena, prenosi "Bild" najavljujući posljednje pripreme za vraćanje Bundeslige na male ekrane.

Međusobno dodirivanje je, navodi se u tekstu u broju od nedjelje, samo laktovima i stopalima, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će to izgledati u praksi, koje ekipe će spremno dočekati taj trenutak i izvesti uvkežbani performans, a koje kršiti pravila pod naletom adrenalina.

Adrenalina neće manjkati među ljubiteljima fudbala širom svijeta, koji željni dobrog takmičarskog fudbala broje dane do "derbija Rura" u Dortmundu. Neka ne zamjere Bjelorusi.

Timovi Borusije i Šalkea, kao i ostala 34 iz Bundeslige i Cvajte, izlaziće na teren bez standardne pratnje dječaka i djevojčica, tradicionalnog rukovanja prije početka meča neće biti do daljeg. 

Igrači će, poput crtanih junaka Raleta i Freda, imati priliku da se jave jedni drugima u prolazu čekajući znak da prenos može da počne.

Pričekaće se i na prve timske fotografije u "pp periodu" jer su oficijelna slikanja startnih postava odložena.

Na klupi će ostati upražnjeno svako neparno mjesto poslije onog za šefove stručnih štabova, koji će imati pravo da ustaju i prilaze aut-liniji, ali sa zaštitnom maskom na licu - kao i svi ostali u protokolu, navodi "Bild" poslije uvida u "svježe" sastavljen interni dokument jNemačke fudbalske lige.

Onima koji, uprkos sprovodljivim i nesprovodljivim merama zaštite u sportovima sa direktnim kontaktom, budu pozitivni na redovnim i obaveznim testiranjima pred svako kolo, slijedi nova pauza u izolaciji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC