• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stoičkov ''opleo'' po Gvardioli: ''Njegovu'' Barselonu je stvorio Rajkard!

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Nekadašnji igrač Barselone ima šta da kaže.

 Hristo-Stoickov-napad-na-Pep-Gvardiola-Njegova-Barselona-je-napravljena-Frank-Rajkar Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Sjajan posao u Barseloni, pa dominacija u Nemačkoj sa Bajernom, zatim i trofeji sa Mančester sitijem, kada su mnogi sumnjali da će dominirati Engleskom. I nije dovoljno.

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u svetskom fudbalu ovog veka, Pep Gvardiola, sada je na udaru i bivšeg fudbalera Barselone.

Možda će vas zanimati

Bugarin Hristo Stoičkov smatra da rezultati koje je Barselona beležila pod komandom nekadašnjeg defanzivnog veznog nisu njegova zasluga. Umesto Gvardiole u prvi plan stavlja Franka Rajkarda, prethodnog trenera španskog tima.

''Barselona je već bila spremna kada je on preuzeo dirigentsku palicu. Bilo mu je lako da radi, imao je tim i poznavao je ''La Masiju''. Ekipu je izgradio Frank Rajkard i znao je kako treba da je vodi'', ističe Bugarin.

Kada je Rajkard napustio kormilo, klub je smislio da prvi tim preuzme Gvardiola, koji nije imao veliko trenersko iskustvo. On je do tada radio u rezervnom timu katalonskog velikana, a nakon preuzimanja prvog tima stvari su brzo ''legle''. Stoičkov zna zašto.

''Igrači koje su imali bi iste rezultate postigli i bez Pepa Gvardiole. U timu su bili fudbaleri poput Anrija, Deka, Ronaldinja, Markeza, Pujola... Dodajte na taj spisak Ćavija, Inijestu, Pedra, Mesija i ostale. Spektakularan tim'', zaključuje Hristo Stoičkov.

Nekadašnji reprezentativac Bugarske je dres Barselone nosio između 1990. i 19995. godine, kao i u periodu od 1996. do 1998. godine, a u tom klubu je imao i najtrofejniji deo svoje karijere.

Gvardiola je Barselonu preuzeo 2008. godine, nakon što je jednu sezonu radio u rezervnom timu. Na klupi Katalonaca je ostao četiri sezone, osvojivši trofeje u šest različitih takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC