• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mesi se neće vratiti u Argentinu, taj grad je pakao"

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Mnoge već sada zanima gde će najbolji fudbaler sveta završiti karijeru.

 "Mesi se neće vratiti u Argentinu, taj grad je pakao" Izvor: Bruna Prado/Getty Images South America, Guliver/Getty Images/Bruna Prado

Lionel Mesi je deo Barselone već punih 20 godina. Otkako je kao dete stigao sa ocem u Španiju, Mesi je deo katalonskog kluba i mnogi predviđaju da će tamo završiti karijeru.

Ipak, Argentinac je nekoliko puta izjavio da mu je želja da na kraju karijere ode u svoju domovinu i obuče dres lokalnog Njuels Old Bojsa, kluba za koji navija od malena.

Mesi potiče iz Rosarija, grada u Argentini istinski opsedutnog fudbalom, a iz kojeg su ponikli i drugi važni ljudi iz sveta fudbala, poput Marsela Bjelse, Anhela di Marije, Evera Banege...

Možda će vas zanimati

Međutim, Mesijev rođak Maksi Bjankući ne veruje da će do tog povratka u voljeni klub ipak doći.

"Da nije toliko nebezbedno, nemam sumnje da bi on igrao u Argentini. To je jedina stvar koja može da utiče na to hoće li se vratiti", Bjankući je rekao za argentinski "Atake futbolero".

On objašnjava i zbog čega je to tako.

"Moj je san da vidim Mesija kako igra za Njuels, ali mislim da je to komplikovano. Teško je, zamislite da Mesi igra "Klasiko" (veliki lokalni derbi protiv Rosario Sentrala, prim. aut), njegova deca treba da idu posle toga u školu... Ovaj grad je pakao", rekao je Mesijev rođak, aludirajući na to koliki pritisak vlada u gradu.

On se prisetio vremena kada je Mesi - koji je nedavno donirao pola miliona evra za Argentinu - kao mali igrao fudbal u kraju sa momcima starijim od sebe.

"U kraju, Leo je igrao sa nama, mi smo svi bili mnogo veći od njega, i uvek su nam govorili: "Ludaci, izvedite ga, ubiće ga neko." Uvek su želeli da ga udare, ali on je to podnosio. Kada je imao osam ili devet godina, subotom bih išao da ga gledam kako igra, radio je neverovatne stvari i nisam mogao da verujem", zaključio je Maksi Bjankući.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC