• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Leva" je mogao put Blekburna – ali nije dao islandski vulkan!

Autor mondo.ba

Evo priče koja datira iz 2010. godine

 Levandovski Blekburn nerealizovan transfer 2010 Izvor: Mike Hewitt/Bongarts

2010. godine sjajni poljski napadač Robert Levandovski je domovinu "zamijenio" Njemačkom, pa se nakon dvije sezone u taboru Leha iz Poznanja preselio u Borusiju iz Dortmunda, odakle je poslije četiri godine došao u redove ljutog rivala, minhenskog Bajerna.

Moglo je, ipak, da ne bude tako jer je prije tačno deset godina Đenova u posljednji čas odustala od prilike da ga dovede. A da li znate da je aktuelni predvodnik Bavaraca na putu ka novoj tituli tad mogao i u Englesku, konkretno u Blekburn, ali da je "krivac" za nikad realizovani transfer – vulkan Ejafjadlajekidl!

Evo priče.

Možda će vas zanimati

Blekburn je te sezone predvodio Sem Alardajs, koji se, prema sopstvenom priznanju, u ljeto famozne godine sreo sa Levandovskim, u Poljskoj.

"Otišao sam tamo, zajedno sa klupskim skautom Martinom Glauerom. Bilo je to izuzetno putovanje. Željeli smo da porazgovaramo sa Robertom, bili smo očarani njegovim partijama u Lehu. Predsjednik kluba je praktično dogovorio transfer, a Robert je nakon nekog vremena trebalo da poleti prema Engleskoj."

I tu je plan počeo da propada...

"Avion je trebalo da krene iz Rejkjavika prema Varšavi, odakle bi Levandovski krenuo za Englesku. Međutim, na Islandu je proradio vulkan, došlo je do velike erupcije, pa su svi letovi otkazani. Čekali smo ga na aerodromu u Mančesteru, ali nije mogao da stigne. Nekoliko dana kasnije, dobio je novu ponudu, od Borusije Dortmund, i prešao je tamo... "

Od tada, pa sve do danas, Levandovski je samo u Bundesligi, noseći dresove dva giganta njemačkog fudbala, postigao čak 227 golova, a ako do kraja sezone, koja se nastavlja sutra, nastavi u sjajnom ritmu, možda obori bundesligaški rekord Gerda Milera iz sezone 1971-72.

A Blekburn?

Dvije godine nakon nerealizovanog transfera, ispali su iz Premijer lige, i više se nikad nisu vratili...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC