• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Pjanić nagovijestio ostanak u Juventusu?

Autor mondo.ba

Iako reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića odavno traže Barselona, Čelsi i Pari Sen žermen, vezista Juventusa smatra da igra u fantastičnom torinskom klubu u kojem su svi jedna porodica.

 Miralem Pjanić, Juventus je kao porodica Izvor: Pier Marco Tacca/Getty Images Europe

Miralem Pjanić je prema izvještajima italijanskih medija blizu odlaska iz crno-bijelih iz Torina nakon što je trener Mauricio Sari navodno odlučio da više ne računa na vezistu "zmajeva" i pokušava da napravi trampu sa Žoržinjom, Arturom i u manjoj mjeri sa Leandrom Paredesom.

"Gardijan" je u petak objavio da su obustavljeni pregovori sa katalonskim klubom, a potom je reprezentativac BiH na "Instagramu" u razgovoru sa pomoćnim trenerom mlađih kategorija Juvea Lorentom Aguazijem rekao da je "Juventus klub najvišeg nivoa poput porodice".

Možda će vas zanimati

"Kad pogledate trofeje koje je osvojio, kažete sebi moram da dodam i ja neki. Juve je izvanredan klub", rekao je Pjanić i nagovijestio da ne bi imao ništa protiv mogućeg ostanka u torinskom klubu.

Tridesetogodišnji vezni igrač je više bio orjentisan prema napadu ranije, a sada je skoncentrisan i na odbrambene zadatke.

"Prije dolaska u Juve, (Maks) Alegri rekao mi je da želi da igram ispred odbrane. Navikao sam se postepeno, rekao mi je gdje se moram poboljšati. Međutim, to me ne sprečava da se vratim na poziciju iza napadača", dodao je as Juvea.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Mecu iz kojeg je 2008. godine stigao u Olimpik Lion. Nakon tri sjajne sezone prelazi u Romu, a potom u Juventus.

Za "staru damu" je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri naslova šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC