• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Zvezda izgleda posle pauze: Boaći brine, Sanogo se čeka, Gavrić ume!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli seniori su savladali svoju omladinsku selekciju (3:0) i pokazali da će biti spremni za finiš sezone.

 Crvena-zvezda-prijateljska-utakmica-protiv-omladinaca-3-0-Dejan-Stankovic-utisci-sa-meca Izvor: MN PRESS

Dva meseca bez fudbla, bilo je ovo bolno iskustvo za sve nas. Fudbaleri Crvene zvezde su se vratili na teren pre dve nedelje, prvo trenirajući u malim grupama, a zatim i u punom izdanju.

Njihovi naslednici su imali nešto dužu pauzu, ali za razliku od seniora, neće imati dodatnih obaveza u ovom prvenstvu. Ipak, odigrali su jedan meč, bez prisustva publike, na pomoćnom terenu ispod severne tribine našeg najvećeg stadiona.

Možda će vas zanimati

Seniori Crvene zvezde savladali su omladince istog tima rezultatom 3:0, uz pogotke Milana Pavkova, Njegoša Petrovića i Alekse Vukanovića. Zbog slabije fizičke pripremljenosti igrača, Dejan Stanković i njegov kolega Slavoljub Đorđević su kombinovali mnogo, pa smo na terenu videli veliki broj igrača.

Pored samih igrača, videli smo i neke taktičke zamisli na koje bi trebalo obratiti pažnju. Pre svega se to odnosi na seniorski tim, koji se nada da će do kraja sezone odigrati sedam susreta (četiri u prvenstvu, tri u kupu) i osvojiti ''duplu krunu''.

Izabranici Dejana Stankovića su meč počeli u formaciji 4-4-2, ali u sastavu kakav nikada ranije nije bio na terenu. Babić je dobio prednost u odnosu na Milunovića i Pankova, pa je stvorio tandem sa Degenekom, mladi Konatar se našao uz levu aut liniju, Nikolić i Sanogo su bili osnova u veznom redu, što najavljuje tandem za evropske kvalifikacije, a Mirko Ivanić se našao desno.

Možda čak i po prvi put u karijeri je nekadašnji fudbaler Vojvodine i BATE Borisova imao ovakvu ulogu, desnog veznog u formaciji 4-4-2. Iako nije postigao gol iz dve odlične šanse u kojima se našao, ostavio je solidan utisak pa ćemo ga možda gledati i na tom mestu.

Čovek kog su navijači Crvene zvezde najviše čekali odigrao je samo 23 minuta danas. Seku Sanogo je počeo meč kao prvi čovek ispred Zvezdine odbrane, ali nije odigrao ni kompletan prvi deo igre. Iako se igralo 40 minuta, pozajmljeni igrač Al Itihada je ranije završio meč.

Za vreme koje je proveo na terenu pokazao je smirenost, sigurnost sa loptom u nogama i pas koji je napravio razliku. Upravo je on, dodavanjem ''u dubinu'' izbacio u prvi plan Mirka Ivanića. Nakon što je vezista pogodio stativu, Milan Pavkov je zatresao nebranjenu mrežu, za 1:0 u trećem minutu susreta.

Iako ga nismo upisali ni kao strelca ni kao asistenta, najagilniji u prvom delu meča bio je Željko Gavrić. Levo krilo crveno-belih je nekoliko put mučilo kompletnu desnu strancu odbrane omladinaca, odnosno igrače koji su tek malo mlađi od njega. Prethodni meseci su mu mnogo značili, kako na fizičkom planu tako i zbog samopouzdanja sa kojim igra.

Stankovićeva startna postava pokazuje da će za Tomanea biti mesta u Beogradu i u narednom periodu. Kako sada stvari stoje, mnogo je verovatnije da takav slučaj ne bude sa jednim od miljenika publike, Ričmondom Boaćijem. Za razliku od Portugalca koji je ponovo bio korektan, momak iz Gane je teren napustio nekoliko minuta nakon što se požalio na povredu.

Po ko zna koji put od kako je u Crvenoj zvezdi.

Zato je u napad morao Aleksa Vukanović, iako je prvo bilo zamišljeno da on igra kao levo krilo. Na poluvremenu je Dejan Stanković promenio kompletan tim, ali i formaciju. Prešlo se na 4-2-3-1, uz važnu ulogu El Fardu Bena koji je bio centralna figura u tom delu igre.

Iz ovog perioda meča treba istaći fantastičnu saradnju Milana Gajića i Matea Garsije koji su nekoliko puta fantastično kombinovali po desnoj strani. Argentinac je bio rastrčan i raspoložen za igru, pa bi mogao da se nametne i za nešto veću ulogu u timu. Recimo, upravo su njegove kretnje dovele do trećeg gola ''starije ekipe'' Zvezde.

Drugi gol je postigao Njegoš Petrović, mladi vezista koji je u klub stigao sa Banjice i koji već nekoliko puta u sezoni pokazuje razoran udarac. Kratko izveden korner i njegov pokušaj sa nešto više od 20 metara udaljenosti bili su jedan od najlepših detalja meča na pomoćnom terenu.

Izlazak iz igre Ričmonda Boaćija i Milana Rodića doneo je zanimljivu situaciju. Vukanović se preselio u napad, Veljko simić je zauzeo njegovo mesto, a Dušan Jovančić je zaigrao kao levi bek. I na toj poziciji se zadržao do kraja susreta. Da li je ovo neko iznenađenje Dejana Stankovića ili samo prinudno rešenje, videćemo u narednim danima.

Nekadašnji ljubimac Vladana Milojevića i njegovog stručnog štaba, momak na čijem su dolasku insistirali, sada je u nezgodnom položaju. Sanogo i Nikolić su tandem, Petrović, Vulić i Jovičić se bore za minute, a Dušan Jovančić je tu možda višak!

Oporavljeni Jovičić, koji je u poslednja dva ligaška meča pre pauze dobijao po pola sata na terenu, danas je igrao nešto više. Ceo drugi deo meča, odnosno 40 minuta, činio je tandem u veznom redu sa Njegošem Petrovićem, što je najava da će biti spreman za nastavak sezone.

Očigledno je i nakon ovog meča da Dejan Stanković radi na uvođenju sistema 4-4-2 i da pokušava svoje igrače da implementira u njega. Nekima to prija, neki još mnogo moraju da rade, ali je optimizam trenera, koji je u jednom delu polusezone menjao formaciju, ponovo isti kao na zimskim pripremama.

Što se tiče omladinaca Crvene zvezde, odnosno momaka koji će se uskoro boriti za mesto u seniorskom timu, ovo je bila sasvim dobra predstava. Momci Slavoljuba Đorđevića su već navikli da igraju velike mečeve, pošto su uspeli da prođu grupnu fazu Lige šampiona za omladince, a sada su pokazali zube i prvotimcima.

Posebno je to bilo primetno u prvom delu igre, kada su po krilima delovali Babić i Radulović. To su fudbaleri na koje je stručni štab seniorskog tima već ''bacio oko'', a Babić je stavio do znanja da mu treninzi sa prvim timom znače. Treba istaći i odlične partije dvojice mladih golmana, Katića i Guteše, koji su imali pune ruke posla protiv ofanzivne linije srpskog šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC