• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnjem timu Siniše Mihajlovića prijeti bankrot

Autor mondo.ba

Klub sa Sicilije ima rok do 25. maja da očisti dugove.

 Kataniji prijeti bankrot, ima rok do 25. maja da očisti dugovanja 15 miliona evra Izvor: Guliver/Getty Images/Maurizio Lagana/Stringer

Ne tako davno, Katanija je igrala u italijanskoj Seriji A, a sjećamo se njihovih žestokih okršaja protiv rivala sa Sicilije, Palerma.

Danas, i Katanija i Palermo daleko su od društva najboljih. Prvi nastupaju u Seriji C (treća liga), dok potonji tavore u četvrtoligaškom društvu - Seriji D.

Možda će vas zanimati

Nakon što je prošle godine praktično ugašen Palermo, ista sudbina sada bi mogla da zadesi i Kataniju.

Klub sa Sicilije na rubu je bankrota, a sud im je ostavio rok do 25. maja da isplate dugovanja koja su narasla na 15 miliona evra.

Već godinama se Katanija nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a sve je kulminiralo kada je klupski direktor Pjetro Lo Monako fizički napadnut od strane najvatrenijih navijača.

Kako piše "Gazeta delo Sport", u posljednjih pet godina dug je narastao sa 4,5 na više od 15 miliona evra, pa će u Kataniji moraći pronaći rješenje kako da izmire dugovanja.

S obzirom na veoma tešku situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, teško je povjerovati da će klub s krajnjeg juga Italije uspjeti da preživi.

Kao što je poznato, sezona u Seriji A trebalo bi da bude nastavljena 13. juna, dok još nije poznato šta će biti sa ostalim ligama.

Klubovi u Seriji C glasali su za prekid aktuelne sezone, a italijanski savez uskoro bi trebalo da donese zvaničnu odluku o sudbini nižih liga.

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a957865/Serija-A-nastavlja-takmicenje-13.-juna.html

Podsjetimo, i krajem prošle godine klub koji su svojevremeno trenirali Siniša Mihajlović, Marko Đampaolo Dijego Simeone, Vinćenco Montela, Rolando Maran, Đuzepe Pankaro... bio je na rubu ambisa, ali je tada uspio da preživi.

Može li i sada?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC