• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht pao za sedam minuta, biće mnogo muka u Frankfurtu

Autor Dušan Ninković

Gosti iz Menhengladbaha lako odnijeli cijeli plan sa praznog stadiona.

 Bundesliga 26 kolo Ajntraht - Borusija Menhengladbah 1-3 Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Na zatvaranju prvog fudbalskog dana u Njemačkoj nakon pandemije korona virusa, Borusija iz Menhengladbaha je, lakše nego što se očekivalo, savladala domaćina u Frankfurtu.

Dva gola u prvih sedam minuta, potvrda toga u nastavku meča, a zatim i jedan primljeni gol su bili dovoljni za laku pobjedu Borusije. Moglo da je bude i mnogo ubjedljivije, ali je na kraju 1:3 dovoljno gostima za nastavak trke u vrhu tabele.

Pobjedom u Frankfurtu Borusija iz Menhengladbaha je preskočila RB Lajpcig na tabeli Bundeslige i sada zauzima treću poziciju, iza svoje imenjakinje iz Dortmunda. To je pozicija koja vodi u Ligu šampiona i na njoj žele da ostanu do kraja prvenstva.

Koliko su riješeni da se domognu evropske elite, jasno su pokazali danas.

Igrao se 40. sekund meča u Frankfurtu kada je Kevin Trap, golman Ajntrahta, prvi put kapitulirao. Francuz Plea je bio precizan, a njegov zemljak, sin legendarnog Lilijama Tirama je, šest minuta kasnije, udvostručio prednost.

Nakon što je Ilsanker u 70. minutu napravio penal i za to dobio žuti karton, Belsebaini je postigao i treći gol za goste. Najava četvrtog uzastopnog poraza za Ajntraht je već bila pripremljena, pa ni pogodak Silve u finišu meča nije mnogo popravio situaciju.

Zaigrao je domaći tim mnogo bolje u finišu, ali će tako morati da igraju tokom cijelog meča u nastavku sezone. Jedno od najprijatnijih iznenađenja u evropskom fudbalu prethodne sezone sada ne liči na sebe, a danas je ispod očekivanja odigrao i Filip Kostić, najbolji igrač ovog tima.

Nakon četiri uzastopna poraza, što je rezultat kakav ima još samo Augzburg, Ajntraht se nalazi na 13. mjestu. Od mjesta koje vodi u baraž za opstanak ih dijeli samo pet bodova, pa će ostatak sezone u Bundesligi donijeti njihovu veliku borbu za čuvanje statusa.

Ajntraht: Trap, Ture, Abraham (od 74. Hasebe), Hintereger, NDika (od 83. Kor) , Kamada (od 78. Gaćinović), Sou (od 46. Silva), Ilsanker (od 74. Čandler), Rode, Kostić, Dost
Borusija Menhengladbah: Zomer, Lajner, Ginter, Elvedi, Bensebaini (od 78. Vendt), Strobl, Nojhaus (od 90. Beneš), Tiram (od 66. Herman), Hofman, Plea (od 90. Janške), Embolo (78. Štindl)

Dešavanja sa prvim mečeva Bundeslige, kao i tabelu nastavljenog njemačkog prvenstva možete pročitati u našem tekstu koji je uživo pratio sve mečeve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC