• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DFL nakon "poljupca" za Grujića: Igračima nije zabranjeno da slave!

Autor mondo.ba

Igrači u Bundesligi izgleda da ipak mogu da rade šta žele tokom proslava golova.

 Bundesliga - Dozvoljene proslave golova Izvor: Thomas Kienzle/AFP Pool

Njemačka Bundesliga u subotu je poslije dva mjeseca nastavljena uz brojne mjere zaštite od korona virusa, ali već prvog dana neka pravila, ili se bar tako činilo, su prekršena.

Na većini utakmica fudbaleri i ostali akteri su se pridržavali svih mjera i uputstava, ali je na meču između Hofenhajma i Herte bilo nekoliko "propusta".

Možda će vas zanimati

 Naime, gostujući fudbaleri nisu marili na uputstva o fizičkoj distanci tokom proslave golova, pa su pogotke u pobjedi 3:0 slavili grleći se kao i ranije.

Tokom utakmice desio se još jedan posebno zanimljiv detalj, koji je izazvao veliku polemiku u Njemačkoj.

Defanzivac Herte Dedrik Bojata tokom jednog prekida dogovarao se sa srpskim fudbalerom Markom Grujićem , najvjerovatnije oko taktike, a bili su toliko blisko da je sve izgledalo kao poljubac.

Nakon ovoga mnogi u Njemačkoj, među kojima i neki ugledni novinari, osudili su ovaj potez kao neprihvatljiv, ocjenjujući da oni čak moraju biti kažnjeni zbog nepoštovanja fizičke distance.

Pod lupom se našlo i ponašanje ostalih fudbalera Herte koji su zajedno proslavljali golove, da bi se na kraju otkrilo da ne postoji nikakva zabrana i da oni ne mogu da budu kažnjeni.

Izvor: Thomas Kienzle/AFP Pool

Portparol Njemačke fudbalske lige (DFL) potvrdio je da neće biti sankcija za one koji uobičajeno proslavljaju golove, jer ne postoje nikakva pravila, već samo savjeti po tom pitanju.

"Proslave igrača nisu dio koncepta medicinskih pravila koja su u četvrtak uvrštena među pravila DFL-a. Što se toga tiče, postoje samo savjeti i instrukcije uz taj koncept, tako da su sankcije nemoguće“, rekao je portparol DFL-a.

Postupke svojih igrača branio je prethodno i trener Herte, Bruno Labadija.

"Slavlje poslije golova je dio fudbala. Treba da bude dozvoljeno jer mi smo testirano toliko puta. Bila bi sramota da ih zabrane. Nadam se da nas ljudi razumiju. Postoji samo preporuka da se igrači suzdrže“, rekao je Labadija i dodao:

"Šest puta smo testirani i bili smo negativni, posljednji put u petak. Emocije su sastavni dio ove igre, bez toga nema smisla da igramo", rekao je Labadija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC