• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holande, pitaj Jovića da li baš hoćeš u Real!

Autor Milutin Vujičić

Moraće dobro da razmisli.

 Erling Holand - razlozi za i protiv transfera u Real Madrid Izvor: Guliver/Frederic Scheidemann/Bongarts/Getty Images

Norveški napadač Erling Braut Holand ima samo 19 godina, ali igra kao mašina!

Poslije dvomjesečne pauze bez fudbala vratio se na teren i ponovo impresionirao u pobjedi Dortmunda nad Šalkeom (4:0). Holand je postigao gol, već 13. od dolaska u Njemačku ove zime, pa navijači crno-žutih već mogu da počnu da odbrojavaju koliko dugo će biti njihov fudbaler...

Možda će vas zanimati

Sasvim je jasno da Dortmund neće moći dugo da zadrži momka koga su platili samo dvadesetak miliona evra, a jasno je da će najbogatiji uskoro krenuti po njema.

Jedan od klubova koji želi da na duže staze reši problem napadača je i Real Madrid, pa se tako na naslovnoj strani današnje "Marke" pojavila fotografija Holanda, uz podsjećanje da Ronaldo i Mesi nisu postigli 41 gol u sezoni (28 dao u Salcburgu) sve do 22. godine.

Španski list navodi da će Holand biti "top meta" za Real Madrid tokom ljetnog prelaznog roka, a nabrojali su razloge zbog kojih treba da ga kupe.

1) Zbog brojki. Od dolaska u Dortmund u januaru postigao je 10 golova u devet mečeva Bundes lige, a lakoća kojom se prilagodio je nevjerovatna.

2) U idealnim je godinama. Ima samo 19 i dovoljno prostora da napreduje, a dolazak u Real Madrid bi mu samo pomogao.

3) On je čist napadač. Real Madridu fali prirodna devetka, Zidan ima Benzemu, ali je on drugačiji tip napadača. Holandova završnica i udarac bi bili veoma dobrodošli u Real Madridu.

4) Dortmund je klub koji prodaje, poznati su po tome da svoje najbolje igrače rasprodaju već godinama. To može, i ne mora, da pomogne Real Madridu da ga odvede iz Njemačke.

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

Ono što je mnogo zanimljivije su razlozi zbog kojih Real Madrid ne bi trebalo da kupi Erlinga Brauta Holanda, pa su čak spomenuli i Luku Jovića koji je prošlog ljeta stigao iz Frankfurta poslije briljantne sezone, pa se pokazalo da to nije bilo najbolji potez za njega.

Podsjetimo, Luka Jović je dao samo dva gola, dok su Benzemi već 33 godine.

1) Minutaža. Pomoglo bi mu da više vremena provede u Bundesligi gdje će sticati iskustvo i postizati redovno golove prije nego što dođe u Real Madrid.

2) Pritisak. Ništa nije kao igranje za Real Madrid. Holand je vrlo mlad i to može da bude pozitivno za njega, ali i vrlo negativno.

3) Počinjanje mečeva, odnosno uloga startera. Igrači poput Holanda vole da igraju non-stop kako bi mogli da se razvijaju. U Dortmundu će biti prvi napadač godinama, dok u Real Madridu ništa nije garantovano - samo pitajte Luku Jovića.

4) Holand je u idealnom klubu za napredak, a da li postoji bolje mjesto za lični razvoj prije nego što dođe u Real Madrid kao superstar?

Šta vi mislite, da li ima više razloga "za" ili "protiv" da ga angažuju već ovog ljeta?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC