• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski počeo s treninzima: Svejedno nam je da li se sezona nastavlja

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zrinjskog nakon više od dva mjeseca okupili su se na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru i odradili prvi trening.

 Zrinjski počeo s treninzima: Svejedno je da li se sezona nastavlja Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Mostarski "plemići" ponovo su u pogonu. Nakon više od dva mjeseca takozvanog onlajn rada, igrači na koje u ovom trenutku računa stručni štab, okupili su se na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru i odradili prvi trening, nakon što su dan ranije testovi pokazali da su svi negativni na korona virus.

Šef stručnog štaba Mladen Žižović izjavio je da će tokom prve sedmice rada akcenat biti na aerobnom dijelu.

Možda će vas zanimati

"Pokušaćemo aktivirati tim. Čekamo odluku nadležnih o eventualnom nastavku ili prekidu sezone, a naš stav po tom pitanju je jasan i ponovljen najmanje deset puta. Šta god da bude, nama je dalje raditi. Vidjećemo za kad su planirane pripreme za narednu sezonu, a kada bismo eventualno igrali evropske mečeve. Zrinjski je ubjedljivo najuspješniji bh. klub, držimo i u ovom trenutku poziciju koja vodi do Evrope, tako da nam je apsolutno svejedno hoće li se sezona prekinuti ili će se nastaviti", izjavio je Žižović, a prenosi agencija "Anadolija".

Kondicioni trener Stjepan Likić podsjetio je da su igrači cijelo vrijeme radili kod kuće, "onoliko koliko je bilo moguće". Siguran je, ističe, da su svi na današnji trening došli u dobroj formi.

"Spremni smo za nastavak. Naš zadatak je da budemo spremni, a ostale odluke nisu naš posao. Teško je raditi ako ne znaš hoće li biti nastavka ili ne, tako da se nadamo da će odluka uskoro biti objelodanjena", naveo je Likić.

Izvor: Anadolija/Željko Miličević

 Onlajn metodu rada pohvalio je i fudbaler Mostaraca Nemanja Bilbija.

"Nakon dva mjeseca odsustva i rada individualno ili u manjim grupama, sretni smo što smo ponovo tu. Iščekujemo odluku da li nastavljamo sezonu, ali smo spremni i iskreno jedva čekam povratak u puni trenažni proces", rekao je Bilbija.

Zrinjski poslije 22 odigrana kola u Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno do prekida šampionata uzrokovanog pandemijom korona virusa, na tabeli zauzima treću poziciju, a izborio je i plasman u polufinale Kupa BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC