• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prestanite da pričate da je Hitler navijao za nas!

Autor Milutin Vujičić

Oštra i zanimljiva reakcija posle tvrdnji da je Adolf Hitler bio poznati navijač Šalkea.

 Šalke Prestanite da pričate da je Adolf Hitler navijao za nas! Izvor: Guliver/Hulton Archive/Getty Images

Britanski list "Tajms" objavio je člana o 50 najpoznatijih fudbalskih navijača, s naglaskom na one zle, pa su tako na listu uvrstili i Adolfa Hitlera kao navodnog simpatizera Šalkea.

Klubu iz Gelzenkirhena naravno nije drago kada se njihovo ime poveže sa jednim od najgorih ljudi koji su hodali planetom, utemeljivačem nacizma i najodgovornijom osobom za smrt miliona tokom Drugog svetskog rata, pa su ekspresno odgovorili na ove tvrdnje...

Možda će vas zanimati

Naime, Šalke tvrdi da Hitler nikada nije dolazio na njihove utakmice, niti je ikada rekao da navija za klub, dok tvrde i da je čak prezirao fudbal.

"Vrlo smo znatiželjni da saznamo odakle vam ova tvrdnja. Više puta smo proverili da li je klub od 1933. do 1945. godine preimenovao jednu tribinu u 'Firerova tribina', pogledali smo i sve epizode serije 'Alo, Alo' kako bismo došli do traga i ništa. Štaviše, možda je bio navijač iz fotelje jer nikada nije dolazio da gleda Šalke, čak ni na Olimpijskom stadionu u Berlinu za titulu. Možda je previše bio okupiran genocidom ili...jednostavno nije voleo fudbal", napisali su iz PR službe Šalkea.

"To je utvrdila i naučna studija koju smo objavili 2004. godine. Šalke je osvojio šest titula za vreme Trećeg rajha i autori su proveravali da li je to zbog podrške Nacista. Rezultat je bio jasan: ta teorija je glupost", saopštili su iz kluba i rekli da su možda Nacisti pokušali da iskoriste popularnost kluba u tom periodu tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka.

"Hitleru se fizionomija fudbalera prvo nije uklapala u ideju o superiornoj nemačkoj rasi, a drugo otišao je na samo jednu fudbalsku utakmicu. To je bilo 1936. godine, a Nemačka je izgubila 2:0 od Nemačke", odgovaraju iz Šalkea i završavju zanimljivom porukom:

"To što je Hitler bio navijač Šalkea jer su osvojili najviše titula za vreme njegovog režima, to mora da znači i da je Margaret Tačer navijač Liverpula. Zanimljivo, ona nije 'upala' na vašu listu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC