• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Veljković i odbrana Verdera kao grupa građana na rekreaciji!

Autor mondo.ba

Sa dva postignuta pogotka, dvadesetogodišnji napadač Kaj Haverc je najzaslužniji za sigurnu pobjedu "apotekara" u Bremenu.

 Verder - Leverkuzen 1:4, Bundesliga, 26. kolo Izvor: Stuart Franklin/Getty Images Europe

Ni dvomjesečni prekid sezone u Bundesligi nije trgnuo iz letargije fudbalere Verdera, koji su nastavili sa katastrofalnim partijama!

U povratničkom 26. kolu, doživjeli su sedmi uzastopni poraz na "Vezeru", ovog puta od Bajera iz Leverkuzena i uz "fenjeraša" Paderborn su najozbiljniji kandidat za preseljenje u "Cvajtu".

Možda će vas zanimati

VERDER - BAJER LEVERKUZEN 1:4 (1:2)

Iako su "apotekari" važili za favorita s obzirom da se bore za četvrtu poziciju na tabeli koja u narednoj sezoni vodi u Ligu šampiona, niko nije očekivao da će tim iz Bremena, posebno u odbrani, izgledati kao "grupa građana" koja se prvi put okupila na rekreaciji.

Srpski reprezentativac Miloš Veljković, Niklas Mojsander, Marko Fridl i ostali iz posljednje linije Verdera jako loše su branili centaršuteve, koje je u pogotke kao na treningu pretvarao Kaj Haverc, najopasniji napadač gostiju iz Leverkuzena.

Dvadesetogodišnji napadač Bajera je pogodio mrežu u 28. i 33. minutu (ukupno osam pogodaka u prvenstvu), a u 15. pobjedu u sezoni koja gostima daje realne šanse da se domognu plasmana u evropsko elitno takmičenje, ugradili su se i Mičel Vajser u 60. i Kerim Demirbaj u 78. minutu.

Poslije poprilično nezanimljivih prvih dvadesetak minuta, francuski internacionalac Musa Dijabi probio je po desnoj strani i centrirao u kazneni prostor, gdje je potpuno neometan Haverc pogodio mrežu domaćina - 0:1.

Uzvratio je Verder samo dva minuta kasnije nakon kornera Leonarda Bitenkura, a na prvoj stativi se sjajno snašao Teo Gebreselasije i "štiklom" matirao golmana Lukaša Hradeckog - 1:1.

Međutim, kad se očekivao dodatni pritisak Verdera na goste, uslijedilo je novi kiks posljednje linije u 33. minutu.

Ponovo je sam kao duh ostavljen Haverc, koji je rutinski doveo "apotekare" do nove prednosti nakon prekida i centaršuta Karema Demirbaja - 1:2.

Tinejdžer Florijan Virc sa 17 godina i 15 dana postao je večeras najmlađi fudbaler "apotekara", a ukupno treći najmlađi debitant u u istoriji Bundeslige.

Haverc je u 2020. godini najuspješniji fudbaler od svih u Bundesligi sa čak 16 direktnih zasluga za pogotke - devet puta je bio strijelac i sedam puta asistent u svim takmičenjima.

Mladi napadač gostiju pokrenuo je akciju i u 60. minutu kojom je definitivno riješeno pitanje pobjednika. Dijabi je ovog puta s lijeve strane centrirao, a opet iz peterca, Mičel Vajser povisio rezultat - 1:3.

Bajer je do kraja preko Demirbaja u 78. minutu postigao i četvrti pogodak, a "apotekari" su ranije mogli da stignu do još ubjedljivijeg trijumfa da su u nekoliko navrata bili prisebniji Leon Bejli ili Haverc, ali niko u ekipi Petera Boša neće biti previše razočaran zbog toga.

Verder: Pavlenka - Fridl, Mojsander, Veljković, Gebre Selasije - Bargfrede (od 56. Egeštajn), Voht, Egeštajn - Rašica, Selke, Betankur

Bajer: Hradecki - Vajser, Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Demirbaj, Arangiz - Virc, Amiri, Dijabi - Haverc

Bundesliga, 26. kolo:

subota

Augzburg - Volfsburg 1:2 (0:1)
/Jedvaj 54 - Stefen 43, Ginček 91/

Hofenhajm - Herta 0:3 (0:0)
/Akpoguma 58ag, Ibišević 60, Kunja 74/

RB Lajpcig - Frajburg 1:1 (0:1)
/Poulsen 77 - Gulde 34/

Borusija Dortmund - Šalke 4:0 (2:0)
/Holand 29, Gereiro 45, 63, Azar 48/

Fortuna - Paderborn 0:0

Ajntraht - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:2)
/Silva 81 - Plea, Tiram 7, Bensebaini 72p/

nedjelja

Keln - Majnc 2:2 (1:0)
/Ut pen 6, Kajnc 53 - Avonidži 61, Kunde Malong 72/

Union Berlin - Bajern Minhen 0:2 (0:1)
/Levandovski 40 pen, Pavar 80/

ponedjeljak

Verder - Bajer Leverkuzen 1:4 (1:2)
/Gebreselasije 30 - Haverc 28, 33, Vajser 61, Demirbaj 78/

Tabela: Bajern 58, Dortmund 54, Menhengladbah 52, Lajpcig 51, Leverkuzen 50, Volfsburg 39, Frajburg 37, Šalke 37, Hofenhajm 35, Keln 33, Herta 31, Union 30, Frankfurt (-1) 28, Augzburg 27, Majnc 27, Diseldorf 23, Bremen (-1) 18, Paderborn 17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC