• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik UEFA pisao Jedinstvu sa Uba: Džajić, Savić, Matić... Veliki ste!

Autor Mladen Šolak

Lepa čestitka prvog čoveka evropskog fudbala.

 Jedinstvo-Ub-Predsednik-UEFA-Aleksandar-Ceferin-100-godina-cestitka Izvor: Getty Images/Getty Images Europe, Guliver/Getty Images/Getty Images Europe

Dok igra za Mančester junajted, Nemanja Matić brine o Jedinstvu sa Uba, klubu koji funkcioniše uz njegovu podršku i u kojem planira da završi karijeru.

S obzirom na to da je Jedinstvo osnovano davne 1920. godine, ove 2020. obeležava vek postojanja, a stotu godišnjicu klubu je lično čestitao i predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin.

Prvi čovek evropskog fudbala potpisao je pismo lepih želja koje je sa adrese UEFA stiglo na Ub i koje kompletno prenosimo. 

Možda će vas zanimati

"Dragi fudbalski prijatelji,

čast mi je što mogu da vam čestitam stogodišnjicu u ime UEFA i u svoje lično i ime.

Vaš klub je uvek bio poznat zbog svoje strasti i zbog istinske ljubavi prema ovoj igri. Entuzijazam vas je vodio do snažne Druge lige SFR Jugoslavije skoro šest uzastopnih godina! Zadovoljstvo mi je da znam da su neki od najizuzetnijih srpskih profesionalnih fudbalera počeli karijeru u Jedinstvu sa Uba. Pomenimo tu Dragana Džajića, Dušana Savića i najskorije Nemanju Matića.

Izvor: MN PRESS

Štaviše, omladinska škola kluba ostala je bezgraničan izvor mladih fudbalskih nada, koje ne uče samo kako da postanu bolji fudbaleri, već i kako da postanu bolji ljudi. Nemam sumnju oko toga da će neki od njih postati zvezde u budućnosti.

Moji prijatelji, iskreno vam čestitam za sav težak rad, posvećenost i ostvarenja. I želim vam još više uspeha u budućnosti.

Iskreno vaš,

Aleksandar Čeferin".

Jedinstvo Ub takmiči se u Srpskoj ligi Zapad, a ove sezone je u momentu prekida zbog virusa korona zauzimao četvrtu poziciju na tabeli.

Krajem prošle godine na klupu stogodišnjaka seo je nekadašnji igrač Partizana Srđa Knežević, na preporuku takođe bivšeg igrača crno-belih i reprezentativca Radosava "Raće" Petrovića, koji je još jedan od asova koji su ponikli u Jedinstvu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC