• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi se otvara prvi šešir na žrebu, odlučuju Vilotić i Sulejmani!

Autor mondo.rs

Posle odluke Kiprana da obustave fudbalski šampionat, oči zvezdaša biće uprte u ishod borbe za titulu između Sent Galena i Jang bojsa.

 Crvena-zvezda-i-UEFA-koeficijent-Sent-Galen-i-Jang-bojs-odlucuju-da-li-je-Zvezda-nosilac-u-3.-kolu Izvor: MN PRESS

Odlukom Fudbalskog saveza Kipra da okonča šampionat, jer klubovi nisu bili u mogućnosti da ispune uslove vlade za nastavak takmičenja u doba korona virusa, povećani su izgledi fudbalera Crvene zvezde da narednog leta budu nosici na žrebu za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da APOEL nije bio prvi u trenutku prekida kiparske lige, odnosno da će u kvalifikacije otići klub sa slabijim koeficijentom od crveno-belih, Omonija, praktično je ostala još jedna dilema kada je u pitanju pozicija šampiona Srbije na žrebu za pretposlednju rundu kvalifikacija - da li će i Olimpijakos i Jang bojs osvojiti titule u nastavku sezone?

Crvenoj zvezdi bi ulogu nosioca na žrebu u pretposlednjoj rundi do grupne faze mogao da "mazne" i Kopenhagen, ali ako pre toga nadoknadi 12 bodova zaostatka za liderom Mitjilandom.

Naravno, pod uslovom da lider privede posao kraju kada Superliga bude nastavljena, a teško je zamisliti scenario prema kom će ekipa trenera Dejana Stankovića prokockati 11 bodova prednosti, Crvena zvezda će se naći u "prvom šeširu" ukoliko Švajcarska dobije novog prvaka u fudbalu.

U trenutku kada PAOK zaostaje 14, a AEK 15 bodova za crveno-belima iz Pireja, izvesno je da će zvezdaši pratiti pre svega razvoj situacije u Švajcarskoj, gde bi 29. maja, na dan Barija, 20 klubova dva najviša ranga takmičenja trebalo da donesu odluku o nastavku sezone.

Izvesnije je da će šampionat biti nastavljen, pre nego okončan.

Crvenoj zvezdi potrebno je da titulu ne odbrani Jang bojs, odnosno da je ne osvoji Bazel, a to znači da bi Sent Galen morao da ostane na prvom mestu i posle narednih 11 kola. Zeleno-beli su fiktivno lideri, zbog bolje gol-razlike u odnosu na branioca titule, koji je u tri dosadašnja meča imao bolji skor pa bi mu - u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva - pripalo i prvo mesto.

Zapravo, jedan od rivala sa kojima su se crveno-beli borili na putu ka dva uzastopna plasmana u Ligu šampiona pod trenerom Vladanom Milojevićem, izjednačio je na 3:3 u 100. minutu poslednje utakmice pred prekid prvenstva, upravo na gostovanju Sent Galenu, čime je izbori aktuelni egal na tabeli.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tabela: Sent Galen 45, Jang bojs 45, Bazel 40...

Tog 23. februara domaćin je poveo u prvom minutu nadoknade golom Lukasa Gertlera, ali je devet minuta potom konačan rezultat postavio veteran Gijom Oro. Uz pobede od 2:3 i 4:3 u prve dve runde prvenstva, žuto-crnima je ovaj bod bio dovoljan da "ostanu za vratom" ekipi nekadašnjeg štopera Crvene zvezde, Milana Vilotića.

Vilotić će se, ako prvenstvo bude nastavljeno, još jednom naći na suprotnim stranama u odnosu na Miralema Sulejmanija, s tim da će Jang bojsi biti domaćini u četvrtom odmeravanju snaga.

Sent Galen ima dve titule prvaka, prvu iz 1904, drugu iz 2000. godine.

Crvena zvezda, posle odbrane titule i napada na Kup, počinje kvalifikacije kao nosilac u 2. kolu. Datumi? Teško da će biti oni koji su predviđeni pre pojave korona virusa, 21. i 22. jul...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC