• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslušajte Klopa: Nosi samo ono što voliš, ali to ne smije biti najvažnije!

Autor mondo.rs

"Morate predstaviti vaš karakter onakav kakav jeste".

 Stil-Jirgena-Klopa-FOTO-Pep-Gvardiola-je-najbolje-obucen-trener-na-svijetu Izvor: Guliver/Getty Images

"Vaš fudbal mora biti odraz vaše duše u ogledalu", rekao je Jirgen Klop tokom intervjua za "Gardijan".

Trener Majnca, Borusije Dortmund ili Liverpula, svejedno. Kačket, trenerka, patike, kad je hladno prsluk, kad je baš hladno klupska jakna, i to je to.

Izvor: Guliver, Alexander Heimann/Bongarts

Ovaj 52-godišnjak iz Štutgarta govorio je u tom dijelu intervjua o svom stilu, ponašanju pored aut linije, stilu razgovora i proslave golova i pobjeda, odnosu koji ima sa kolegama sa suprotne klupe.

Više puta ponovio je da je to on i da se ne bi osjećao prijatno da mu neko, sutra, objasni kako je neophodno da dođe na utakmicu u odijelu i skupim cipelama.

"Bio sam fudbaler jednog dana, narednog sam se probudio kao trener", prisjetio se Klop načina na koji je preuzeo drugoligaša Majnc, a potom ga uveo u Bundesligu i Evropu, pa preuzeo Borusiju Dortmund kao najdugoročniji i najuspješniji trener crveno-bijelih.

"Ušao sam u svlačionicu i našao trenerku koju je ostavio čovjek koji je napustio to radno mjesto dva dana ranije. Čak nije bila ni moj broj", pričao je i objasnio zašto nije ni pokušao da ukaže na to i zatraži drugu kombinaciju.

"Bio sam fokusiran na fudbal. Na igru. Nije mi bilo bitno kako izgledam", dodao je.

Izvor: Guliver, Vladimir Rys/Bongarts

Na "Vestfalenu", i prije nego što je osvojio vezane titule prvaka Njemačke i vratio Borusiju u finale Lige šampiona, stvari su se promijenile. Bio je stalno na naslovnim stranama, postalo je bitno i koje naočare nosi, kakav je sat izabrao, dok su u klupskim prodavnicama kačketi i ostali odijevni predmeti u kojima je dolazio na utakmice postali prodavani poput dresova Roberta Levandovskog ili Marija Gecea.

"Znam da nije 'kul' ne brinuti o izgledu, jer ipak se bavimo javnim poslom, tako da sam po dolasku u Dortmund u jednom trenutku pomislio: 'OK, možda bi trebalo da poradim na tome'", rekao je i onda izazvao smijeh "prisutnih".

"Počeo sam da nosim džins i košulje. Ali nisam se osjećao prijatno u tome", priznao je i objasnio da se brzo vratio svom stilu.

"Ali, to ne znači da bi džins i košulje bile loš izbor za bilo koga od vas", pričao  je mlađim kolegama i naveo primjer svog najvećeg rivala.

"Iskreno mislim da je Pep Gvardiola najbolje obučen menadžer. Sve što nosi izgleda upravo onako kako treba na njemu. Ne nosi odijela, ima 'kežual' stil", rekao je Klop.

Izvor: Guliver, Christof Koepsel/Bongarts

"Budite ono što jeste i kao treneri. Ako želite da izgledate savršeno kraj aut-linije, uradite to. Ja baš nisam takav", rekao je sa osmijehom.

"Važno da je radite stvari onako kako osjećate da je ispravno, da je prirodno. Čak i ako imate uzore, nikada nećete biti u prilici da radite stvari na identičan način. Dio u kom se razlikujemo uvijek će biti upečatljiv", rekao je.

"Volim kada primijetim karakter trenera koji vodi neki tim, kada u svemu što taj tim radi postoji i dio njegove duše. Evo, Gvardiola ponovo… Nekada pogledate kako neki tim igra i kažete: 'Vau, ovo je ili Gvardiola ili neko ko je radio sa njim'. Ali ni tada ne možete biti kao on", naveo je primjer.

"Stil oblačenja je samo jedan način da izrazite vaš karakter. Obucite ono što želite, ali to ne smije biti najvažnija stvar nikada. Na kraju, utakmica je ta koja se računa", upozorio je buduće trenere i za kraj rekao:

"Ne brinite, možete biti svjetski šampion i u sportskoj trenerci. Važno je da vam je udobno u tome".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC